TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Mitä perussuomalaisuus on - ja mitä se ei ole?

 

Voi meitä persuja! Me ollaan juntteja, nurkkakuntaisia, rasistisia, äärioikeistolaisia... Vai ollaanko?

 

Olen toiminut pitkään perussuomalaisissa, enkä tunnista median maalaamaa kuvaa. Itselleni on esimerkiksi päivänselvää, että ihmiset ovat yhdenvertaisia ihonväristä riippumatta. Olen aina kokenut perussuomalaiset juuri tasa-arvoa haluavana liikkeenä.

 

Nurkkakuntaisuus tuntuu vieraalta sekin. Kun olin Brysselissä töissä, verkostoiduimme laajasti yli kansallisten rajojen - ja yli puoluerajojen. Perussuomalaiset tekevät kansainvälistä yhteistyötä ympäri maailmaa.

 

Lehdistö mielellään tituleeraa perussuomalaisia äärioikeistolaiseksi liikkeeksi. Mitähän äärioikeistolaista siinä on, kun haluaa kaventaa tuloeroja, palauttaa varallisuusveron ja näkee huono-osaisten aseman kohentamisen kaikkein tärkeimmäksi tavoitteeksi?

 

Meitä syytetään suvaitsemattomiksi, mutta minun arvomaailmassasi ketään ei tarvitse "suvaita", ikään kuin joku olisi toista ylempänä, suvaitsemassa jonkun toisen olemassa oloa. Koko termi on alistava. Ihmisarvo on kaikilla sama. Silti suurinta "suvaitsemattomuutta" olen kokenut silloin, kun joku - yleensä punavihreä - poliitikko jättää tervehtimättä perussuomalaista.

 

Mitä tulee syytöksiin rahvaanomaisuudesta ja junttiudesta, niin jos rahvaanomaisuus on sitä, että elää ja ymmärtää tavallisen suomalaisen arkea, niin ollaan sitten vaan rahvaanomaisia. Suomi tarvitsee eduskunnan, joka ymmärtää ihmisten elämää myös kabinettien ulkopuolella.

 

Perussuomalaisuus on enemmän kuin media antaa ymmärtää ja se on jotain muuta kuin kohtaamamme ennakkoluulot.

Uskalla siis äänestää perussuomalaista ehdokasta. Listalla on miehiä ja naisia, nuorempia ja vanhempia ihmisiä eri aloilta. Power of the people is stronger than people in power. Politiikka on liian arvokas asia jätettäväksi eliitille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuuluuko Klaus Elovaara tuttaviisi ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kaikki on sitä miltä se näyttää.
Joidenkin mielestä persut eivät ole rasistisia, nurkkakuntaisia, arvokonservatiivisia juntteja. Se on yhtä hyvä näkemys persuista kuin mikä tahansa muu näkemys.

Minun mielestäni persut ovat rasistisia, nurkkakuntaisia ja arvokonservatiivia juntteja, mutta se on vain minun näkemykseni. Muut saavat olla eri mieltä jos ovat, eikä se vaikuta minun mielipiteisiini persuista.

Minun mielestäni muuten suomalaiset yleensäkin, minä mukaanluettuna, ovat rasistisia, nurkkakuntaisia ja arvokonservatiivia juntteja, toiset enemmän ja toiset vähemmän, mutta kaikki eivät silti ole persuja, en minä ainakaan.

Kaikki eivät liioin piittaa nimittelystä, vaikka persut siitä ottavatkin kovasti nokkiinsa.

Minuakin on nimitelty vaikka miksi, persujen toimesta, olen suvis, olen mamujen ystävä jne. en jaksa muistella kaikkia solvauksia, enkä piittaa niistä. En myöskään vihaa persuja sen takia että he minua nimittelevät ja ehkä ajattelevat minusta vieläkin pahempaa kuin mitä kehtaavat sanoa.

Kaikki me olemme ihmisiä, persutkin, mamutkin ja me kaikki muutkin. Kaikissa meissä on vikoja ja puutteita, mutta voi olla jotain hyviäkin puolia.
----------------

En varmaankaan erottaisi persua muista ihmisistä mitenkään muuten kun sillä perusteella että he itse pitävät itseään niin paljon muita parempina.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kysymykseeni ei ole tullut vastausta, mutta varmaan olisi syytä kysyä mainitsemaltani henkilöltä.

Toimituksen poiminnat