TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Haaveista ja hajoamisesta

Välillä sydäntä painaa ja hengittäminen on vaikeaa. Viime viikot ovat olleet kuin synnyintaistelu, kaikki on ollut pelissä, silti tiedän että jotain tästä syntyy.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneet kansanedustajat ovat perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka viedään lähiaikoina puoluerekisteriin. Kannattajakorttien kerääminen on alkanut.

Sielu nostaa kriiseissä paljon pintaan, eri ihmiset näyttäytyvät eri tavalla. Jyväskylän puoluekokous näytti paljon.

Haaveeni tavallisena tyttönä olemisesta rikkoutui kauan sitten. Sen jälkeen en ole yrittänytkään olla tavallinen. Kyllä se silti voimille käy, jos joku heittää hiekkaa päälle koko ajan samalla kun koitat raivata tietäsi pintaan. Mutta jotakin reilua karmaa elämällä silti on. Se pitää nöyränä, ottaa pois ja antaa taas. Jatkuva kaivautuminen ylös hiekasta vahvistaa lihaksia. Joskus lihakset ovat henkisiä.

Sininen tulevaisuus -puolueen tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi. Tavoitteena on, että jokaisella yli sukupolvien on tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa.

Haluamme esittää selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia sekä uudistaa Suomea. Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.

Nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta. Meillä on unelma ja tavoite.

Joskus unelman tekeminen todeksi vie sinusta kaiken, ei se muuten olisi unelma. Sielu repeytyy ja rikkoutuu palasiksi. Ihmiset tallovat niitä palasia minkä ehtivät, tajuamatta sitä. Vaikeaa on olla paljas ja luja, se meinaa viedä hengen.

Miksi sitä sitten haukkaa niin suuria unelmia? Siksi että ne ovat sinussa, kun tulit tähän maailmaan. Ne ovat osa polkuasi. Jos et kulje sitä, kuljet jonkun toisen omaa. Menestykseen ei ole hissiä. Täytyy ottaa portaat. Mutta kyllä sitä välillä, vaihtaisi poiskin.

Poliitikkoja ihaillaan ja vihataan. Mikä tässä tuntuu eniten? Kaikki.

Tiina Elovaara

kansanedustaja (Sininen tulevaisuus)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Aloin hohottelemaan kesken blogisi lukemista. Tony Halme selkeänä rasistina pohjusti Timo Soinin puolueen nousun ja imi mukaansa nykyisen perussuomalaisen puolueen rasistis-natsistisen kannattajakunnan.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Tiina Elovaara
Tampere
Perussuomalaiset
Minä olen Tiina, 30-vuotias Perussuomalainen kansanedustaja

Not?

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Adjektiivittribuuttina perussuomalainen pitää kirjoittaa pienellä. Sen sijaan genetiiviattribuuttina isolla: Perussuomalaisten kansanedustaja tai Sinisen Tulevaisuudenb kansanedustaja.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

On uutisoitu miten Soinista on tullut hiljainen tuppisuu, Terho on hermostuneen ja hätääntyneen oloinen jne... Sinisessä Tulevaisuudessa on mitä ilmeisimmin kova hermopaine. Kaikki tämä ei johdu ulkoisesta paineesta.

Luulen että hyvin harvalla on mitään käsitystä mitä se Sinisen Tulevaisuuden unelma ja tavoite on. Se on tuskin konkretisoitunut edes ryhmän sisällä. Joukot ovat hämmennyksissä ilman päämäärää.

Sitten on se sisäinen ristiriita. Mitkä motiivit ja päämäärät johtivat Sinisen Tulevaisuuden syntymiseen ja ovatko ne arvot todella sitä mihin minä haluan elämässäni pyrkiä? Tätä pohtiessaan voi kukin käydä Jaakobin paininsa tahollaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Jos valehtelee ja mustamaalaa, niin rehelliselle ihmiselle tulee siitä yleensä omantunnontuskia. Ajattelinkin tekstin alussa, että blogisti puhuu juuri siitä. En yhtään ihmettelisi, jos kaiken tämän petoksellisuuden jälkeen sydäntä vähän painaisi. Mutta sen jälkeen blogisti alkaakin puhua unelmahöttöä, jossa ei ole mitään konkreettista sisältöä. Paitsi oman itsen romantisointi. Voi voi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus on luettavissa tämän blogin suosittelijoiden ja jakojen määrässä.

Marko Parkkola

Kyllä sinut, Tiina, täällä Tampereella tunnetaan. Mikään verbaalinen kiemurointi ei enää auta. Olisit hypännyt aikoinasi suoraan demareihin, niin ainakin homma olisi mennyt rehellisesti.

Mutta mikä on se teidän unelma ja tavoite?

Tällä hetkellä tavoite näyttää olevan EU:n liittovaltio. Sitä Sipilä ja Orpo ajavat. Millä tavoin "kritiikkinne" EU:ta kohtaan tulee näkymään?

Jari Lindström puhui vakuutusoikeuksien ruotimisesta ennen vaaleja. Lindström on kuitenkin vain nostanut oikeusmaksuja ja vaikeuttanut näin ihmisten asiointia ja oikeuden hakemista. Onko tarkoituksenne palata vielä tähän asiaan vai onko nyt hyvä?

Mitä aiotte tehdä Simon Elolle, joka on esittänyt erittäin kriittisiä kirjoituksia maahanmuuttoa kohtaan? Muistan jutelleeni hänen kanssaan myös Hommakerhossa (Hommaforumin epäviralliset tapaamiset) asiasta. Käsittääkseni yhteinen arvopohjanne keskustan ja kokoomuksen kanssa ei salli maahanmuuton minkäänlaista vastustamista.

Aiotteko noudattaa hallitussopimusta, jossa komeilee vieläkin perussuomalaisten nimi? Sipilälle ainakaan hallitussopimuksen noudattaminen ei käy, joten ilmeisesti tekin aiotte hylätä itse tekemänne sopimuksen.

No eiköhän tuossa tullut jo kysymyksiä, joihin ei ole olemassakaan hyviä vastauksia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hienoa Tiina, että sallit kommentoinnin blogissasi. Hienoa myös se, että sinulla on haaveita ja unelmia. Minunkin mielestäni kelpo unelmia.

Mennyt on mennyttä, nyt katsetta tulevaisuuteen.

Toivotan menestystä poliittiselle urallesi.

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Tälleen persujen ulkopuolelta katottuna nää Soinin & kumppaneiden operoinnit ja Sipilän teatraalisuudet siihen päälle on ajanut kyllä Sinisen Tulevaisuuden ihan täydelliseen umpikujaan jo alkumetreillä.

Soitin tuossa maakuntiin ja kysyin hieman poliittisia tuntoja sieltä. Soinin toiminnasta ladeltiin semmosta tekstiä, että siinä punehtui korvat. Jos poliisi olisi ollut linjalla, puhuja olisi viety seuraavana päivänä putkaan. Tämä puhelu oli konservatiiviselle maalaistollolle. Ei sinänsä yllättänyt.

Sensijaan se yllätti, että eräs elämänsä Venäjällä nuohonnut puolikommunistinen kaupunkilaismuori oli sisuuntunut Soinin toimista niin, että halusi itsekin liittyä Halla-ahon johtamiin Perussuomalaisiin. Kuvitelkaa mikä muutos. Lähes pelottavaa.

Kyllä kansa tietää. Muistan tämmöistä erään entisen puoluejohtajan toistelleen etenkin kirjoituksissaan. Seuraavissa eduskuntavaaleissa luottamus mitataan. Luulenpa vaan, että terästäytynyt Perussuomalaiset kerää tämän insidenssin pisteet kotiin lähes täydellisesti. Harva tykkää luopioista. Eivät suomalaiset niin tyhmiä ole, kuin mitä loikkarit ehkä haluaisivat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Soitin tuossa maakuntiin ja kysyin hieman poliittisia tuntoja sieltä."

Täällä "maakunnissa" asuvana ja päivittäin kuuntelevana voin sanoa että toisenlaisiakin tuntoja on. Ne tollommat maalaistollot taisivat pettyä siihen että terästäytynyt Perussuomalaiset muuttui yhden asian puolueeksi parissa tunnissa ja Venäjällä nuohonnut kommunistinen kaupunkilaismuori halusi liittyä Perussuomalaisiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mihinkäs se perustuu että persut muuttui yhden asian puolueeksi? Kuka on niin väittänyt? Puolueohjelma on edelleen voimassa ja niitä asioita persut ajavat.

Turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön kritisoiminen on ehkä se kärkiteema, toisaalta demareilla on työ, kepulla maaseutu, kokoomuksella unioni, vihreillä ympäristö ja vasemmistoliitolla kapitalismin vastustaminen. (Ja toki KD:llä Jesse ja RKP:llä kaikki kieleen liittyvä)

Eikä turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttämisen vastustaminen ole edes ihan huono kärkiteema, kun otetaan huomioon että rasittaa lähes suoraan talouttamme 1.5 miljardilla vuodessa ja kotoutumisongelmien kanssa miljardikaupalla tulevaisuudessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

"Mihinkäs se perustuu että persut muuttui yhden asian puolueeksi? "

Ei tarvitse kuin lukea SU:a niin huomaa mikä aihepiiri on ainoa tärkeä. No, onhan siellä joku tarina muutakin asiaa noinniinkuin malliksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka on tämä Venäjällä nuohonnut kaupunkilaismuori? Tiina Elovaara?

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Natseja! Natseja kaikkialla!

No kannattiko tuhota oma poliittinen ura? Kyllä te olette selkärangattomia pellejä!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei olis kauheen hyviä kertoimii saanu, jos olis lyöny vetoa ketkä tähän ensimmisenä ovat viisaat kommenttinsa antaneet :) No muutama puuttuu vielä, mutta eiköhän ne ilmesty kun aamu valkenee.

Ei kannata nuin kauheasti ihmisten pahoittaa mieltään, jos jotkut haluavat vaihtaa puoluetta, se on katsokaas ihan vapaaehtoista tuo politiikassa mukana olo, ja äänestäjät sitten aina arvioivat, mikä on lopputulos.

Sitä voi vaihtaa työpaikkaa monta kertaa elämässä, ja sitä voi vaikka joka vaaleissa äänestää ihan sitä puoluetta ja henkilöä mikä tuntuu sopivalta.

Ihmetyttää se, että miten tämä nyt ottaa persuille niin hermoon, sillä eikö se ole hyvä asia, että ''petturit'' lähtevät pois, ja saadaan ajaa nyt sitä ainoaa oikeaa oppositiopolitiikkaa.

Älkää persut hermostuko, sillä nyt teillä on mestari puikoissa ja huonot ainekset olette saaneet pois, voitte nyt keskittyä siihen maahanmuuttoon , maahanmuuttoon ja maahanmuuttoon politiikassa.

Kyllä se elämä hymyilee vielä sinne oppositioonkin, sillä se paikka tulee tutuksi vielä monien vaalien jälkeen.

Tuntuu kuitenkin siltä, että kun niin kauheasti olette vihastuneet, niin jonkulainen ikävä teillä kuitenkin on, kyllä se helpottaa ajan kuluessa, olkaa rauhallisia.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Karavaanit kulkevat, vaikka ne jakautuisivat kahtiakin. Teidän, Tiina, pitäisi kovalla vauhdilla rakentaa viestiänne äänestäjille. Varmaan sitä teettekin. Vaaleihin toki on aikaa, mutta nyt ei teistä oikein saa mitään otetta. Mahdollisuuksia on vaikka mihinkä, kun toinen karavaani on yhden asian liike. Unelmadiibadaaban on konkretisoiduttava asap. Tsemppiä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mahdollisuuksia on vaikka mihinkä, kun toinen karavaani on yhden asian liike."

EU:n vastustaminen on paljon enemmän kuin yhden asian liike, siihen sisältyy haittamaahanmuutto, Suomea haittaavat direktiivit, talous ja lopullisena päämääränä Suomen itsenäisyys. Pelkästään haitallisista direktiiveistä saisi kirjan kirjoitettua. Kuinka alas Suomen pitää mennä ennenkuin ihmiset heräävät?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tiina Elovaara, sinä olit yksi niistä harvoista perussuomalaisista, joita oikeasti arvostin. Arvostan sinua yhä. Enkä ihmettele että jätit perussuomalaiset. Eihän sitä halla-aholaisten loputonta mamulätinää kukaan tolkun ihminen jaksa.

Hannu Töyri

Ei ole tulevaisuutta, jos ei ole kannattajia jotka äänestävät vaaleissa. Ei ole tulevaisuudella väriä jos ei ole tulevaisuutta.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

"Välillä sydäntä painaa ja hengittäminen on vaikeaa. Viime viikot ovat olleet kuin synnyintaistelu, kaikki on ollut pelissä, silti tiedän että jotain tästä syntyy."

Semmoiselta se varmaan tuntuu kun huomaa tulleensa vedätetyksi ja tehneensä sen vuoksi megamokan. Sitten tulee helpotus siitä että elämä kuitenkin jatkuu. Kyllä sinulle muitakin hommia varmaan löytyy.

Pelle Granberg

Teillä siellä uudessa luopioiden ryhmässä on erittäin sopiva keulakuva eli Simon Elo. Petti puolueensa ja äänestäjänsä (kuten koko ryhmänne) mutta lisäksi vielä raskaana olevan vaimonsakin. Eipä ole edes osoittanut aktiivista katumista ainoastaan syytellyt valemediaa asian tuomisesta julkisuuteen. Soini on pettänyt ihan kaikki vaalilupauksensa ja on nyt keskittynyt vain tekemään kompromissejä :) eli toteuttamaan Keskustan ja Kokoomuksen politiikkaa. Rahat pois köyhiltä,sairailta ja työttömiltä.

Omat edut vain kiinnostaa ja ministerin paikoista pidetään kiinni keinolla millä hyvänsä. Teidän ryhmällä ei kyllä tule olemaan minkään väristä tulevaisuutta paitsi ehkä keltainen tai ruskea; )

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä puuhailee tynkäperussuomalaisten korkein johto nyt, kun sapluunaan sopimattomat yksilöt ovat hipsineet puolueesta. Puheenjohtaja Halla-aho yksinäisyydessään kaivelee vanhoja ulkomaalaisten raiskausuutisia ja linkittää niitä facebook-seinälleen. Ja opetuslapset vimmastuvat kerta toisensa jälkeen.

Varapuheenjohtaja Huhtasaari löytää seinälleen vanhoja Turkkilan höpöjuttuja irakilaisten horinoista, kuinka Suomeen kannattaa pyrkiä täysihoitoon. Ja opetuslspset vimmastuvat keta toisensa jälkeen.

Näillä persuagendoilla Suomi nousee, työllisyys paranee ja kansa vaurastuu. Tai jotain.

Ymmärrän, että olo on toivoton. Kokoomus ja keskusta ovat näyttävästi kääntäneet selkänsä halla-aholaiselle lahkolle ja SDP ilmoitti Porissa, ettei se tule olemaan samassa hallituksessa persujen kanssa. Jäljelle jää ikuinen oppositio, kunnes lahko näivettyy.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on juuri se skenaario persuille, ei ole muuta agendaa enää kuin jauhaminen maahanmuutosta, MV-lehden sivuhaaralta tuo puolue nykyisin tuntuu.

Ei ole Suomen eduskunnassa puolueita, jotka persut ottaisivat hallitukseen, se on se kylmä totuus, joka lävähtää persujen silmille vaalien jälkeen. Oppositiossa ei maahanmuuttoa hillitä, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka kauan kannattajat hehkuttavat, kun mihinkään ei ole valtaa.

Kyllähän nuo irtaantuneet tekivät ainoan oikean ratkaisun, vaikka menisi homma ihan perseelleen, kukaan täysijärkinen ei halua olla Halla-Ahon politiikassa mukana.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Rinne sanoi Porissa hallitusyhteistyöstä: "Jos ei mahdotonta, niin ainakin vaikeaa."

Politiikon lausunto. Eihän tuossa suoraan kielletä yhteistyötä. Enkä tällä väitä, että hallitusyhteistyö koskaan toteutuisi. Suomessa vaan ollaan pahan paikan tullen suht pragmaattisia näissä asioissa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kun tutustuu periateohjelmaanne, niin Tiinan arvomaailma on varmaan juuri sopiva siihen. Hyvä, että olet löytänyt paikkasi. Minusta olet uskottava lähetti noille arvoille.

Sen sijaan muu porukka herättää epäilyksiä. Suomiareenan paneelissa tärkeimmiksi asioiksi nousivat ihmisarvo, tasa-arvoisuus, jokaisen oikeus olla sellainen kuin on jne....Ensimmäisenä ajatuksena ainakin minulla noista arvoista nousee seksuaalivähemmistöjen oikeudet. Ovatko Timo Soini, Pentti "hauveli" Oinonen, Vesa-Matti Saarakkala ja Simon Elo nyt siirtyneet kannattamaan homoliittoja tai yleensäkin seksuaalivähemmistöjen oikeuksia?

Simon Elo, ainakin aikaisempien lausuntojensa mukaan, pystyisi hyppäämään suoraan kristillisdemokratteihin.

Mutta, sehän olisi hyvä, jos herrat ovat muuttaneet ajatusmaailmaansa. Pisteet siitä heille, jos näin on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tunteenpurkauksena tätä blogia kai voi pitää.
Se kuvaa hajonneen persupuolueen jäsenen sisäisiä tuntemuksiä.

Mutta niillä tuntemuksilla ei ole mitään tekemistä sen käytännön politiikan, eli äänestäjien asioiden ajamisen kanssa, mikä pitäisi olla politiikassa tärkeää, tärkeämpää kuin mitä politikkojen syvälliset tuntemukset ovat.

Miten persujen hajoaminen vaikuttaa?

1) miten se vaikuttaa suomen politiikkaan?
2) miten se vaikuttaa persujen ajamiin poliittisiin tavoitteisiin?
3) miten se vaikuttaa persujen äänestäjiin. Jatkavatko he jomman kumman persupuolueen tukemista äänestämällä, vai siirtyvätkö mahdollisesti nukkuviin, tai muihin puolueisiin.

Suomen politiikkaan persujen hajoaminen vaikuttaa ainakin siten että nyt persuilla on puolet vähemmän kansanedustajia tukemassa hallituksen politiikkaa ja toisaalta oppositio on saanut lisää voimaa, kun puolet persuryhmästä on nyt liittynyt hallituksen kaatajiin.

Toisaalta harva nykyisistä oppositiopuolueista lienee halukas yhteistyöhön Halla-ahon persujen kanssa. Arvoristiriidat estivät hallituksessa jatkamisen, mutta toisaalta arvoristiriidat nykyisten oppositiopuolueiden kanssa lienevät vielä syvemmät.

Tilanne hallituksesta erotetun perujen puliskon osalta on nyt ristiriitainen muutenkin, koska heidän pitäisi nyt oppositiosta käsin arvostella itse aikoinaan laatimaansa hallitusohjelmaa ja sen toteutusta.

Perussuomalaisten äänestäjät ovat varmasti hämmentyneitä. Osa esiintyy uhmakkaasti vanhasta tottumuksesta, mutta uhmakkuuden takana käy varmasti voimakas sisäinen myllerrys ja omien arvojen puntarointi, kuten blogistilla.

Hannu Töyri

Perussuomalaisen puolueen hajottaminen irvokkaalla näytelmällä johon kuului presidentin tunteisiin vetoava paheksunta liian vähäisestä katumuksesta, pääministerin lentonäytös ja paljon muuta kuten plokistin väitteet natsitervehdyksestä oli kyllä Suomen poliittisessa historiassa harvinainen. Se oli harkittu teko, jossa tunteisiin vetoaminen osoittaa huonoa arviointikykyä. Perussuomalainen puolue oli Soinille bisnes, joka lopetetaan kun se ei kannata, kuten nähtävästi niin monille muillekin. Tulevaisuus voi olla aika väritön ja se pelottaa. Hillotolpassa on vielä nuoltavaa.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Nyt kannattaa selvittää oma perustulo. Onko sopeutumiseläke jo haettu? Hyvin paljon kertovaa, että kirjoittaja ei kommentoi.

Käyttäjän EiraHelenius kuva
Eira Helenius

Ei Tiina käy vuoropuhelua. Häneltä on turha odottaa vastauksia kysymyksiin, valitettavasti. Enpä kyllä oikein saanut tuosta Tiinan vuodatuksesta oikein mitään selkoa. Oli kyllä niin vaikeaselkoisesti ja kiemurrellen kirjoitettua tekstiä ja outoja kielikuvia käytetty. Julkisuuteen hän kyllä tuo itseään jatkuvasti monellakin foorumilla, vaikka sanoma vaan useimmiten jää todella köyhäksi, niin kuin eräs kommentoija jo ilmaisikin asiasta. Sananhälinää, sanoisin.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Saisinko blogistilta selkeän vastauksen kysymyksiini:

Mitä tämä on selkosuomeksi tämä ihmisvastaisuus?
Kuka/ketkä ovat ihmisvastaisia ja miksi?

"Haluamme esittää selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia sekä uudistaa Suomea. Emme hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos ihan päivänselvään asiaan vaaditaan selkeää kantaa, niin sellaisella vaatimuksella ei voi olla muuta kuin yksi tarkoitus.

Se tarkoitus on tietenkin yrittää saada selvä asia vaikuttamaan epäselvältä asialta ja sillä tavalla pyritään hämmentämään ja häiritsemään lukijan tai kuulijan ajatusmaailmaa.

Joskus tällainen hämmentely voi olla paikallaan, mutta eihän selvää asiaa oikeasti tarvitse enää mitenkään selventää.

Sellainen vaatimus pyrkii toki hämmentämään, mutta kuten Koivisto joskus sanoi, ei pidä provosoitua jos provosoidaan, eikä pidä hämmentyä jos hämmennetään.

Nuivien ihmisvastaisuus on selvä ja selkeä asia, nuivuus on ihmisvastaisuutta, eikä se asia lisäselvityksillä millään tavalla siitä enää selvene.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Mielestäni pyysin blogistilta vastausta hyvin selviin kysymyksiin, mutta vastaa nyt sinä maalaistollolle, koska tuo on minulle täyttä hepreaa!
Ei kai tuo nyt vaadi mitään sana-akrobatiaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ei kai tuo nyt vaadi mitään sana-akrobatiaa?"

Nuva on nuiva, eikä siinä tarvita muita selittelyjä.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski Vastaus kommenttiin #34

Vielä uusiksi, siis sinusta ihmisvastaisuus=nuiva, no mitä on nuiva?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"no mitä on nuiva?"

Jos sana irroitettaisiin tästä asiayhteydestä, niin sille saattaisi löytyä melkein mitä tahansa merkityksiä, mutta en lähde niitä muita merkityksiä nyt pohtimaan, vaan pysytään asiayhteydessä, eli siinä millaista on Halla-aholainen nuivuus ja millainen on Halla-aholainen nuiva.

Kysymykseen on näinollen varsin yksinkertainen vastaus, jopa niin yksinkertainen että kysymys sinällään hämmentää. Se on kuin lapsen kysymys vanhemmalleen.

Halla-aholainen nuiva vihaa Suomen hallitusta, suvakkeja ja mamuja ja rakastaa toisia nuivia. Tämä on myös vihaamisjärjestys. Hallitus on vihatuin siksi että se on nuivan mielestä syyllinen mamujen maahantuloon ja maassa oloon. Suvakit ovat syyllisiä siihen että suvaitsevat mamujen maassaoloa ja mamuja vihataan siksi että ne on mamuja.

Marko Parkkola

Mikä on Sinisen Tulevaisuuden näkökanta suurmoskeijahankkeeseen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Meinaatko liittyä puolueeseen, kun suakin kiinnostaa niin valtavasti kaikki mitä nämä sininset tekee. :)

Voi olla, että ihan päällimmäisenä ei ole mielessä ihmisillä suurmoskeijahanke, mutta ymmärrän, että eräille sekin on maailman tärkein asia.

Sinunkin kannattaa harjoitella keskustelua, sillä sitä ei synny, jos aina bannaa kaikki, jotka ovat eri mieltä asioista, tottakai se on oikeutesi, mutta naurettavalta se tuntuu, sillä bannattuja on jo monia.

Taitaa olla näiden nuivien erikoispiirre myös herkkä mielensäpahoittaminen :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Taitaa olla näiden nuivien erikoispiirre myös herkkä mielensäpahoittaminen :)"

Mielensäpiahoittaminen kuuluu nuivuuteen.

Lisäksi nuivat vhaa hallituksen, suvakkien ja mamujen lisäksi "vääriä" mielipieitä.

Nuivat vihaa "vääriä" mielipiteitä niin paljon etteivät voi sietää niitä omissa blogeissaan.

Tämä on hyvin johdonmukaista siihen nähden etteivät nuivat myöskään siedä "vääriä" ihmisiä kyliensä raiteilla, koska "väärät" ihmiset on heidän mielestään esteettinen haitta.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski Vastaus kommenttiin #39

Kun nyt lukee sinun retoriikkaasi, on se aika sekavaa sanasotkua joten ei ihme etten saanut yksikertaisiin kysymyksiin selkeitä vastauksia.

Vanha sanonta pitää vieläkin paikkansa: Kun järki loppuu niin alkaa väkivalta

Kaikesta huolimatta hyvää kesää.;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"Kaikesta huolimatta hyvää kesää.;)"

Tällainen ystävällinen toivotus ei ollenkaan vastaa minun käsitystäni nuivuudesta, mikä panee epäilemään onko kirjoittaja oikeasti nuiva, vai yrittääkö hän vain esittää sellaista.

Minulle suvakkina on luontevaa kiittää ja toivottaa toivojalle hyvää kesää ja kaikkea muutakin hyvää,

...... vaikka sitä en toki toivo että nuivuus menstyisi ja lisääntyisi, politiikan saralla, tai muutenkaan. :)

Marko Parkkola

Voisitko hillitä tuota vainoharhaasi. Et ole kirjoittanut ensimmäistäkään järkevää lausetta kuukausiin, vaan levittänyt vain Halla-aho-fobiaasi. Siinä on syy miksi olet bannissa minun blogissani.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos Perussuomalaiset on edelleen työväenpuolue ilman sosialismia, on Sininen tulevaisuus ryhmä ilman tulevaisuutta.

Toimituksen poiminnat