TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan

 

Iltalehden uutisoinnissa 23.9.2017 oli vahvasti esillä Halla-ahon näkemykset puolueesta lähteneistä, sekä Tommi Parkkosen vinoileva näkökulma Sinisen tulevaisuuden tilanteesta ja puolueen rakentamisesta. Keskiöön hänen tekstissään nousi kuvailut: ”puolueprojekti tökkii pahemmin kuin ex-kansanedustaja (kok) Marjo Matikaisen sukset” sekä ”Sinisiä eivät tällä kertaa pelasta edes suomalaiskansalliset havut, sillä ei-vielä-puolueen hanke muuttua jo-pian-puolueeksi on ollut tahmeampi kuin Timo Soini osasi kuvitella, vaikka hillotolpasta kaiken tietääkin.”

Jostain syystä Timo Soinin urakehitys ja tehtävät näyttävät olevan täysin eri vertailuasteikolla muiden korkeiden poliittisten henkilöiden kanssa. Vaikka Jussi Halla-aho istuu Euroopan parlamentissa, joka on arvostettu poliittinen tehtävä ja niin kutsuttu ”hillotolppa”, ei tämä näytä herättävän kiinnostusta. Ei vaikka Halla-aho kuvitteli kykenevänsä johtamaan hallituspuoluetta Brysselistä käsin. PS:n nykyinen johtoporras, jossa kolmella neljästä on syyte tai tuomio, ei auttanut tilannetta.

Suomalainen journalismi on vapaata ja kriittistä, mikä on hyvä asia. Kukaan toimittaja ei ole jättänyt kirjoituksissaan Sinisestä tulevaisuudesta mahdollisuutta siihen, että Siniset saattavat yhtä hyvin myös onnistua. Tilanne josta lähdimme, on suomalaisessa politiikassa poikkeuksellinen, se vaati äärimmäistä paineensietokykyä sekä uskoa mahdottomaan, siihen että ilman merkittävää rahoitusta voi Suomessa vielä luoda uuden poliittisen liikkeen. Rakentaa uutta vaikka menetimmekin kaiken, pistää arvot uran edelle.

”Sininen tulevaisuus -puolueen hankehenkilön, hyödyllinen idiootti (ei ole minun keksimäni termi, Googlen mukaan jo Lenin tuollaisista puhui) Simon Elon alkuperäisen aikataulun mukaan 5 000 kannattajakorttia piti olla kerättynä elokuussa ja puoluekokous syyskuussa. ” Parkkonen jatkaa. En pidä siitä että toimittaja nimittelee epäasiallisesti. Hän yrittääkin kömpelöllä Googlehöpinällä sivuuttaa ilmaisunsa ilkeyden.

”Sinisiä paikallisyhdistyksiä on perustettu vasta kymmenkunta, kun tässä vaiheessa sellaisia pitäisi olla normaalitapauksessa jo useita kymmeniä. Vaan kun ei riitä innostuneita ja kiinnostuneita.” Parkkonen kirjoittaa, puhuen normaalitapauksesta, johon tilanteemme ei millään mittarilla mene. Parkkonen on ilmeisesti perustanut niin useita puolueita että osaa sanoa kuinka kauan kenttäorganisaation, yhdistysten, valtuustoryhmien ja piirien perustamiseen menee. Aikamoista tietotaitoa. Puolueemme hajoamisesta on reilu 3 kuukautta, kannattajakortit ovat lähes kasassa ja piirejä nousemassa hyvää tahtia yhdistyksineen ympäri Suomea.
Mediaa ja muita tahoja seuratessa voi tehdä johtopäätöksen, että moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan. Tällainen ajattelumaailma ei sovi yhteen niiden arvojen kanssa, joita Sininen tulevaisuus edustaa, sillä perustamme ajattelumme toivolle ja myönteisyydelle, haluamme nähdä ihmisten ja yhteisöjen onnistuvan. Jos olisin aikanaan uskonut gallupeihin ja tilastoihin, en olisi niissä tehtävissä missä olen nyt. Olen ollut rakentamassa yhtä puoluetta 3 %:n kannatuksesta hallitukseen, olen tehnyt matkan lähiöstä eduskuntaan, eikä mikään anna enemmän sisua kuin se, että kuulen vahingoniloa muiden sanoissa. Se muistuttaa siitä miten tärkeää on ponnistella tavoitteidensa eteen muiden pilkasta huolimatta. Kuten ystäväni Arno Kotro on ehdottanut, tulisi suomen kieleen tuoda uusi sana, vahingonsuru, sillä se sisältää paremmin sen mitä olemme kokeneet.

Sininen tulevaisuus toivottaakin kaikille itseensä ja muihin uskoville mitä parhainta tulevaisuutta. Ura ja menestys eivät ole mittari, vaan se että ihminen on vapaa. Vapaa ihmisistä ja yhteisöistä jotka ruokkivat vastakkainasettelua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Tie suorin kulkee onnehen likeltä kuolonrantaa"!

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Olen ollut rakentamassa yhtä puoluetta 3 %:n kannatuksesta hallitukseen, olen tehnyt matkan lähiöstä eduskuntaan, eikä mikään anna enemmän sisua kuin se, että kuulen vahingoniloa muiden sanoissa."

Tuon puolueen nimi on ollut Perussuomalaiset. Olet saavuttanut eduskuntapaikan nimen omaan Perussuomalaisten äänestäjien äänillä. Varmasti sait kuulla vahingoniloa edustamasi hallituspuolueiden taholta ja nykyisiltä oppositiopuolueiltakin, mutta mitä sinä edustat nykyään petettyäsi ne Perussuomalaiset?

Ehkä Tommi Parkkosen analyysi sattuu sittenkin melko oikeaan- tai vasempaan. Lieneekö sillä paljon merkitystä kumpi jalka menee poikki? Tosi asiassa teillä uuvateilla ja hillotolppien jahtaajilla on puoluekokouksen jälkeen melko pienet piirit jotka paljastui entisen perussuomalaisten kannattajakunnalle. Mielestäni on turha rypistellä, kun paskat on housussa!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vaikea tie luvassa, tuskin voi muuta sanoa. Puoluekenttä on juuri nyt niin liikkuvaa, eikä oikein tiedä kenen puolelle voisi asettua. Vahvin haastaja viimeisen mielipidemittauksen mukaan hallitukselle on SDP ja oma katsontakanta kun on tämä. Ei välttämättä puolue vaan hallituksen haastaminen. Tulevaisuus istuu hallituksessa, väristä riippumatta, jos taito riittää suojelemaan Suomea.

Tarvitaan vahvaa, ei vain olutta tai inkivääriä, osaavaa ja eteenpäin vievää voimaa. Sininen tulevaisuus ei vain ole vielä tässä vakuuttava. Sen tehtävä on olla epämiellyttävästi tukipuolueena nykyisessä hallituksessa. Saavutuksista suurimmat Soinin ja Perussuomalaisten aikaan saamat.

Nyt tämän niminen puolue on sitten oppositiossa toisen miehen hallitsemana.
Voiko vaikeammaksi enää mennä, ajatella, että äänestäisi vielä kerran Soinin luomaa puoluetta. Mutta kansa sen aikanaan päättää kuka Suomen lippua edustaa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Höpsis, kyllä te epäonnistutte ihan itse - Parkkosista ja sivussahuutelijoista huolimatta. On itsensä pettämistä kuvitella, että ihmiset innostuisivat kannattamaan ST:tä vasta kun puolueorganisaatio on kuosissa - tai että kansa ei olisi huomannut persujen jakaannusta ja pitäisivät persuja edelleen "Soinin puolueena". Enkä ymmärrä kritiikkiä Halla-ahon saamaa palstatilaa kohtaan; kyllähän uuvattien leiristä tuli aika rajua tekstiä heti puoluekokouksen päätteksi ja taisiko kaikki väitteet tulla tyrmätyksi mm. videoiden perusteella. Olette saaneet enemmän mediatilaa ja näkyvyyttä kuin yksikään aloitteleva puolue voisi edes toivoa mutta silti kannatus lähestyy logaritmisesti nollaa.

Valitettavasti tulevissa vaaleissa kellot soi aika monelle edustajallenne, mikä on toivottavasti ollut teillä kollektiivisesti tiedossa - eikä vain kärkimiesten vakuutteluna. On mielenkiintoista nähdä, mikä ralli alkaa kun vaalit lähestyy ja paluu "vanhaan ammattiin" alkaa häämöttää kohtuullisen hyväpalkkaisen kansanedustuslaitoksen sijaan.

Mutta toivotan kuitenkin onnea projetillenne. Ottaisikohan persut takaisin jos katuisitte oikein tehokkaasti ?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sinisillä on mitä parhain startti koko Suomen poliittisessa historiassa. En minä ainakaan tiedä yhdenkään puolueen aloittaneen viiden ministerin voimalla ja isolla joukolla innokkaita kansanedustajia lisäksi. Erityisesti vielä täytyy mainita, että mukana on runsaahkosti nuoria kansanedustajia, joilla on paras poliittinen tulevaisuus edessään, sininen tietenkin.

Kyllä niiden täytyy olla vain kateellisia, jotka haluavat nähdä teidän epäonnistuvan. Eikö se ole miltei mahdottomuus epäonnistua noin hyvällä joukkueella ja kentän täysi tuki takanaan?

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Ei kukaan halua teidän epäonnistuvan vaan kaikki tietää teidän epäonnistuvan. Näillä on vissi ero.

Kansalaiset antoivat teille luottamuksen vaaleissa uskoen, että ajatte ns. halla-aholaista ja Eu -vastaista linjaa, mutta heti hallitukseen päästyänne petitte tuon luottamuksen ja vielä irtauduitte puolueesta argumenteilla, jotka oli halveksuvia teitä äänestäneitä kohtaan. Sama linja näyttää jatkuvan edelleen.

Voitte tarjota uutta vaihtoehtoa, mutta kukaan ei vaivaudu edes kuuntelemaan, koska olette menettäneet kaiken uskottavuutenne.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Anteeksi nyt tyhmä kysymykseni, mutta miten kansanedustaja voi olla sitoutumaton?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun kansanedustaja ei kuulu mihinkään poliittiseen puolueeseen, hän on sitoutumaton.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Näitä Perussuomalaisten kannattajia tuntuu edelleen nyrpivän. Niistä ei kannata välittää. Suurin osa Perussuomalaisten kannattajista on jo luikkinut takaisin SDP:n leiriin.

Ne SDP:ltä Perussuomalaisia äänestämään siirtyneet pettyivät siihen, että Perussuomalaisista tuli yhden asian liike. Siksi ne palasivat uudelleen joko nukkuviin tai ilmoittavat kannattavansa SDP:tä.

SDP:n kannatus on taas nousussa. Se nousee joka ikinen kuukausi, jolloin Rinne ymmärtää pitää suunsa kiinni.

Nuo paluumuuttajat ovat edelleen otettavissanne. Riittää, kun saatte oman politiikkanne kuntoon ja tavoitteenne selkeiksi. Maahanmuuttokysymykseen teidän ei kannata enää takertua. Rakkaan kilpakumppaninne voitatte vaaliväittelyssä perustelemalla, miten vanhustenhoito tulisi järjestää, miten vältämme jatkossa Talvivaaran kaltaiset ympäristötuhot, miten palautamme keskiluokan ostovoiman. Tämänkaltaisiin suomalaisille merkittäviin kysymyksiin Halla-aholla ei ole mitään vastauksia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

"Rakkaan kilpakumppaninne voitatte vaaliväittelyssä perustelemalla, miten vanhustenhoito tulisi järjestää, miten vältämme jatkossa Talvivaaran kaltaiset ympäristötuhot, miten palautamme keskiluokan ostovoiman. Tämänkaltaisiin suomalaisille merkittäviin kysymyksiin Halla-aholla ei ole mitään vastauksia."

Demarit, keput, vihreät, kokkarit, jne. ovat olleet luomassa noita ongelmia, eivätkä ole onnistuneet korjaamaan tekemiään virheitä, joten vähän ihmeellistä syyttää Halla-ahoa siitä, ettei hänellä olisi ratkaisua esittämiisi ongelmiin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Demarit, keput, vihreät, kokkarit, jne. ovat olleet luomassa noita ongelmia, eivätkä ole onnistuneet korjaamaan tekemiään virheitä, joten vähän ihmeellistä syyttää Halla-ahoa siitä, ettei hänellä olisi ratkaisua esittämiisi ongelmiin."

Ja tuonko takia PS on nykyään puolue jota kannattaa äänestää ?

PS on puolue jolla oli ratkaisut myös näihin ongelmiin mutta se katsoi ettei niitä ole tarpeen ratkaista kun ne ovat toisten tekemiä ja niin PS ajaa vain turvapaikanhakijoiden asiaa ja haukkuu leikisti EU:ta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #11

En usko persuilla olleen sen enempää ratkaisuja noihin ongelmiin, kuin muillakaan puolueilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #12

Vanhustenhoidon, ympäristönsuojelun ja keskiluokan kurjistumisen ongelmat eivät ratkea kuin ratkaisemalla. Ei auta tippaakaan miettiä, miten ongelmat ovat syntyneet. Ratkaisijan paikalle pyrkiviltä kaivataan ratkaisuja.

Siksi kirjoitin, ettei Perussuomalaiset voi Sinistä tulevaisuutta voittaa, jos Sininen tulevaisuus ei sorru keskusteluun maahanmuutosta. Maahanmuuttokysymyksellä kun ei ole lopulta juuri minkäänlaista vaikutusta suomalaisten todellisiin ongelmiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #39

Maahanmuuttokysymyksellä on eniten vaikutusta suomalaisten tulevaisuuden ongelmiin, mutta ilmeisesti sinusta ongelmien pitää ensin syntyä ja sitten niitä yritetään huonolla menestyksellä ratkaista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sininen -puolue näytti jo persuna sen mihin pystyi. Vain korvaamaan RKP kepu,kok takiaispuolueena.
Yksi RKP riittää siihen uutta takiaispuoluetta ei tarvita. Krstillisetkin ajaa saman asian kepu,kok politiikassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä Perussuomalaiset samoin kuin Sinisetkin ovat pystyneet edistävään politiikan tekoon hallituskauden aikana. Tämä hallitus sai käsiinsä myös hillittömän maahanmuuttovyöryn. Se onnistui monien kommellusten ja sotkujen jälkeen senkin hoitamaan, yllättävän hienosti ja kivuttomasti.

Jos vertaamme SDP:n edelliseen hallitusyhteistyöhön, PerusSinisten toiminta on ollut johdonmukaista ja yhteistyökykyistä. Kaikki asiat ovat menneet eteenpäin ja näyttää, että suurimmat tavoitteet myös saavutetaan, puheenjohtajan vaihtumisesta huolimatta.

Demarit vaihtoivat kesken hallituskauden puheenjohtajaa. Uusi puheenjohtaja vesitti kaiken, mitä hallitus oli valmistellut. Koko neljän vuoden valmistelutyön hukkaaminen oli katastrofaalinen munaus Rinteeltä.

Vihreillä on myös näitä meriittejä riittävästi.

Takiaispuolue - hmm - no, totean vain, ettei demareiden kanssa yhteistyö vain onnistu. Demareilta puuttuu suunta ja johtaja. Tuuliviiristä ei ole päättäjäksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Mediaa ja muita tahoja seuratessa voi tehdä johtopäätöksen, että moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan. Tällainen ajattelumaailma ei sovi yhteen niiden arvojen kanssa, joita Sininen tulevaisuus edustaa,"

Blogistia ei näy palstalla keskustelemassa, mutta kysyisin silti, että mitä ihmeen arvoja voivat edustaa sellaiset henkilöt, jotka lähtevät puolueesta demokraattisen jäsenäänestyksen jälkeen?

"Olen ollut rakentamassa yhtä puoluetta 3 %:n kannatuksesta hallitukseen, olen tehnyt matkan lähiöstä eduskuntaan,"

Juuri tässä nykyisen politiikan ongelma onkin, lähes kaikki kansanedustajat osaavat kyllä kehua omilla henkilökohtaisilla saavutuksilla, samaan aikaan kun valtion asiat ovat rempallaan. Eikös pääministerinkin omaisuus ole turvattuna joissakin kirjekuorissa, samaan aikaan kun valtion omaisuutta ei turvaa kukaan? Minulla on kuitenkin se käsitys, että valtaosa kansalaisista haluaisi edustajien keskittyvät enemmän valtion asioiden hoitoon, kuin omien asioiden hoitamiseen.

Itse en missään tapauksessa tule koskaan äänestämään, sellaisia ihmisiä jotka toimivat demokraattista päätöksentekoa vastaan. Äänestämällä "sinisiä" voi olla varma, etteivät mitkään luvatut tai sovitut asiat koskaan pidä paikkaansa, eikä demokraattisilla jäsenäänestyksillä olisi minkäänlaista merkitystä. Joten miksi kukaan lähtisi "sinisten" kelkkaan esimerkiksi tulevan puolueen jäseneksi, kun jokainen näkee miten jäsenten mielipiteillä pyyhitään sitä itseään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa saa perustaa puolueen, erota puolueesta jne. Mikä tässä asiassa on niin vaikeaa ymmärtää?

Äänestäjät sitten ratkaisevat, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Minusta on hienoa, että tulisi lisää puolueita, se on demokraattista, eikä se ole keneltäkään pois.

Täytyy kyllä se sanoa, että jos olisin ollut vastaavassa tilanteessa, niin olisin myös lähtenyt pois puolueesta, jolla ei ole kuin yksi agenda, maahanmuutto ja äärioikeistoilainen linja.

Ei tarvitse kuin lukea näitä persujen blogeja täältä, niin kyllä hymy tulee huulille, lähes 100% on jotenkin maahanmuuttoon liittyviä. Yhden asian puolue, jolla ei ole oikein mihinkään muuhun asiaan edes kantaa.

Se tulee vielä persullekin eteen, että ei se politiikkaa niin makoisaa ole, kun istuu oppositiossa aina, eikä pääse kuin täällä puheenvuorossa pätemään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Suomessa saa perustaa puolueen, erota puolueesta jne. Mikä tässä asiassa on niin vaikeaa ymmärtää?"

Toki puolueen saa yrittää perustaa ja erotakin puolueesta, mutta kun sen tekee usea kansanedustaja puolueen demokraattisen jäsenäänestyksen tuloksen takia, tässä pyllistetään niin rajusti demokratialle, etten minä ainakaan tule koskaan antamaan ääntäni näille "sinisille", enkä liittymään heidän mahdollisesti tulevaan puolueeseensa, jossa jäsenten mielipiteillä ei koskaan tule olemaan painoarvoa.

Ihmettelen miksi kukaan liittyisi "sinisten" mahdolliseen tulevaan puolueeseen jäseneksi, kun ovat jo itse näyttäneet miten he jäsenäänestysten tuloksiin suhtautuvat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

No ihmetellä voi monia asioita maailmassa, jokaisella on vapaus tehdä ihan mitä huvittaa lain puitteissa.

Minusta tuo oli hieno veto, ja vielä voivat pari vuotta vaikuttaa hallituksessa, se on strategisesti oiva tempaus.

Hehän ovat sanoneet, että poliittinen kuolema tuosta ehkä seuraa, joten ei se heille yllätyksenä tule.

Suomeen mahtuu paljonkin lisää puolueita, ei se haittaa, ja on hyvin mahdollista, että tuo puolue voi vaaleissa saada 2-4% kannatuksen, ja sillä voi saada pari edustajaa läpi, sehän olisi iso saavutus.

Sitä paitisi ne pari edustajaa voi päästä hallitukseenekin, mutta vaikka persut saisivat 15% äänistä, he eivät sinne pääse.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Sinusta oli siis hieno veto, että yhden puolueen kansanedustajat jättävät puolueen demokraattisen jäsenäänestyksen tuloksen johdosta? No ei muuta kuin "sinisten" puolueeseen jäseneksi, siellähän jäsenäänestyksillä voi varmaan vaikuttaa, mikäli niitä edes järjestetään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #18

On se taktisesti hieno veto, joka tuntuu ottavan joidenkin hermoon kovasti :)

Mitään laitontahan tuossa ei ole, joten ihan vapaasti voi toimia noin. Loikkareita ja siirtyjiä on ollut aina, nyt vain oli paljon enemmän.

Miksi pitäisi väkisin olla jonkun kusipään porukassa jos ei tahdo?, eikö saa vapaasti valita leikkikaverinsa?

Älytöntä vaatia olemaan jonkun porukoissa, jos ei arvot kohtaa? Omituinen ajatus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #19

"Älytöntä vaatia olemaan jonkun porukoissa, jos ei arvot kohtaa? Omituinen ajatus."

Ei näitä "sinisiä" kukaan ole vaatinut pysymään porukassa ja ne arvot kelpasivat hyvin siihen asti kunnes saatiin valta, sitten kun kansalta saatiin mandaatti, arvot muuttuivatkin päinvastaisiksi. Edes demokraattista päätöstä ei kunnioitettu.

Tässä maassa on tällä hetkellä suuria demokratian vastaisia voimia ja kansalaisten tulisi poistaa kaikki tällaiset voimat politiikasta pikimmiten.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Eikös ole parempi lähteä jos suhde on riitaisa. Lähtijä jäi puille paljaille avioehdon takia. Kuitenkin jääjä vieläkin manaa ja kiroilee. Jo tämä käytös osoittaa että ero oli välttämätön. Lähtö näytti että Halla-aholaiset ovat valtaholisteja. Halla-aholaiset sen itse näyttivät.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Halla-aho on valittu demokraattisella jäsenäänestyksellä Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi ja kaikki lähtijät puhuivat ennen jäsenäänestystä, hyväksyvänsä jäsenäänestyksen tuloksen. Eli tekivät aikamoisen petoksen ja toki petoksentekijää manataan, varsinkin kun ennen jäsenäänestystä, kaikki olivat olevinaan demokraattisen päätöksenteon takana.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #24

Harmittaako se nyt noin kovasti, eikös se hyvä ole, että ''luopiot'' lähtivät pois.

Nyt saa sitten vapaasti möyhätä ja istua oikeudessa :)

Se on kohta varmaan maailmanenntys, että jonkun puolueen johtoporukka on kaikki oikeudessa tuomittuja :)

Hauskaa sakkia, josta varmaan nämä lähteneet ovat tyytyväisiä, ettei tarvitse mitään sanomisia selitellä.

Näille jääneillehän se on aina niin, että laki on väärä, kun omia tuomitaan, sellaista se elämä on. Niitä lakeja muuten muutetaan eduskunnassa, ja hallituksessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

"Harmittaako se nyt noin kovasti, eikös se hyvä ole, että ''luopiot'' lähtivät pois."

Itse asiassa, ei harmita lainkaan, vaan pidän erittäin hyvänä että demokratian vastaiset voimat lähtivät puolueesta. Jos sama tapahtuisi joka puolueessa, maamme politiikka tervehtyisi huomattavasti.

Mutta se ketä luulen suuresti harmittavan, ovat siniset ja myös sinunkaltaisesi, jotka kuvittelivat, että Perussuomalainen puolue hajoaisi kahtia. Eli että Soini petturikumppaneineen vetäisisi suuren osan puolueen jäsenistöstä mukaansa sinisiin. Eipä vaan onnistunut, jäsenistö on tiukasti demokraattisen äänestystuloksen takana ja puolueen kannatuskin on nousussa. Toisin kuin sinisillä, joiden on ollut vaikea hankkia edes puolueeseen tarvittava kannatuslista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #32

Molemmat on täysin marginaalipuolueita, eikä mitään asiaa kun Suomessa päätöksiä tehdään.

Minulle on aivan sama, koska äärioikeistolle en ääntäni anna, ja siniset ovat muuten vaan mitättömiä.

Sillä kannatukselle persut ei tee yhtään mitään, oppositio on ainoa paikka mihin persut pääsevät, mikään puolue ei tee heidän kanssaan yhteistyötä.

Soini on valtiomiestason poliitikko ja jää Suomen historiaan. Halla-Aho on mv-lehdestä uutisia etsivä pikkupomo, josta ei koskaan tule yhtään mitään, meteliä ja jyrkkiä lausuntoja, siinä on ne meriitit.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #35

"Soini on valtiomiestason poliitikko ja jää Suomen historiaan. Halla-Aho on mv-lehdestä uutisia etsivä pikkupomo, josta ei koskaan tule yhtään mitään, meteliä ja jyrkkiä lausuntoja, siinä on ne meriitit."

Noistakin asioista olen eri mieltä. Soini on mielestäni tämän aikakauden suurin poliittinen huijari ja petturi, jonka petoksen Halla-aho voi aikanaan korjata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Jos siniset on pi.ruja Saharassa niin miksi sä hukkaat niihin ruutua?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #37

Tulin vain sanomaan oman mielipiteeni, josta saadun palautteen vuoksi jäin palstalle keskustelemaan. Tämähän nimenomaan on keskustelupalsta ja siksi omasta mielipiteestä saadut väärät käsitykset tulee oikaista.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä hän suurinpiirtein kaikki hyväksyvät jäsenäänestyksen tuloksen mutta kaikki eivät halua olla tekemisissä sen seurausten kanssa ja siinä on suuri ero.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #38

No mutta eikös tilanne ole sitten aivan normaali, eiköhän jokaisessa äänestyksessä hävinneet ole sitä mieltä, että väärä valinta voitti? Mutta demokratian mukaisesti toimivat, silti hyväksyvät oman vastaehdokkaansa voiton, ilman puolueesta lähtemistä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #50

"Mutta demokratian mukaisesti toimivat, silti hyväksyvät oman vastaehdokkaansa voiton, ilman puolueesta lähtemistä."

Ei ollenkaan ole mikään itsestäänselvyys tilanteessa jossa perusarvot yhdistyksellä muuttuvat totaalisesti.

Tilannehan on selvä mutta PS ei oikein sulata näköjään sitä että osa porukasta ilmoitti etteivät voi toimia uuden vallan alamaisina.
Ahneelle tuli ennustetun kaltainen tulos ja oppositiopaikka on taattu piiitkälti tulevaisuuteen. Halla-ahollehan oppositio on kyllä mieleinen paikka koska hallituksessa joutuu tekemään päätöksiä ja joskus saattaa käydä niinkin että kaikki päätökset ei kansalaisia miellytä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

"Ei ollenkaan ole mikään itsestäänselvyys tilanteessa jossa perusarvot yhdistyksellä muuttuvat totaalisesti."

Vielä kun kerrot mikä muuttui?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #57

Se muuttui että puolueen ainoaksi asiaksi tuli uhoaminen pakolaiskysymyksestä joka on tietenkin tärkeä mutta yhteiskunnassa on satoja muita tärkeitä asioita ja ne jäävät nyt täydellisesti huolehtimatta kun mielenkiintoa ei riitä eikä päätösvaltaa asioihin ole.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

"Se muuttui että puolueen ainoaksi asiaksi tuli uhoaminen pakolaiskysymyksestä"

EU ja euro on perussuomalaisille vähintään saman painoluokan kysymys ja EU nykyiseen maahanmuuttoon pääsyyllinen onkin. Perussuomalaisille ei siis mikään muuttunut, ainoastaan vaativat hallitussopimusta täytäntöönpantavaksi jota taas hallitus sinisen menneisyyden kanssa ei halua.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Mitenkäs tuota, onkos niitä natsitervehdyksiä näkynyt viime aikoina?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Sinisillä on hyvin pienet mahdollisuudet onnistua, mutta ainakaan Halla-ahon ei kannata irvailla. Hymy hyytyy siinä vaiheessa kun vaaleissa alkaa ehdokasasettelu. Valtaosa luotetuista äänestettävistä on pelannut itsensä ulos.

Halla-aho saa riipiä vakuuttavia ehdokkaita lähes tyhjiltä mättäiltä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Rehellisyyden nimissä en usko tämän olevan ongelma; ottaen huomioon miten Hommafoorumilta Elot ja kumppanitkin ponnistivat täydestä tuntemattomuudesta niin eiköhän vastaavia tapauksia riitä tulevaisuudessakin. Riittää, että on H-a:n "suosittelu" ja jämäkkä profiloituminen alan sivustoilla ja piireissä.

Veikkaisin, että pelkästään aktiivisesti osallistumalla ja mainostamalla vaikkapa MV-lehdessä ja hommassa on kansanedustajapaikka jo aika liki. Sillähän ei ole mitään väliä mistä äänesi keräät, MV:n lukijalla on täsmälleen yhtä monta ääntä käytettävissä kuin Kansan Uutisten kestotilaajalla. Se, kuinka korkeaan kannatukseen tällä päästään jää nähtäväksi.

Ja toki bonuskierroksen muodostaa se, kuinka moni SiTu-uuvatti tulee vielä katumaan tehokkaasti kun meinaa lähteä leipä suusta ja paluu vanhaan ammattiin häämöttää. Uskon, että näitä riittää. Kun +6k kuukausiliksalta reiluine etuuksineen ja edellisen kierroksen lainat niskassa pitäisi palata kuvainnollisesti kaupan kassalle niin voep olla että takit viuhuu useammassakin torpassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Viime kuntavaaleissa nähtiin jo viitteitä että puolueeseen olisi tyrkyllä paljon radikaalimpaa ja pidäkkeettömämpää ainesta jota edes PS ei rohjennut ottaa.

Myös Jha tietää ettei kovin äärimmäistä porukkaa kannata haalia, koska joutuu itse töihin korjatakseen mokia. Koska Jha on kuitenkin tuon porukan suosiossa, tulee ehdokkasasettelussa vielä pulmia.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #26

Sehän riippuu siitä, pyritäänkö edes "salonkikelpoiseksi" - aika moni on jo ilmoittanut että Halla-ahon persut ovat niin kauheita että nou nou. Enkä itsekään oikein usko, että tavoite olisi jonkun apupuolueen paikka hallituksessa. Todennäköisesti tavoitellaan ensin Ruotsidemokraattien tavoin sitä 20% kannatusta joka onnistuttiin jo kertaalleen hukkaamaan.

Voi olla, että tavoite on liian kova mutta se riippuu hyvin paljon ulkoisistakin tekijöistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #27

Sillä kannatuksella ei ole väliä, koska hallitusovet ovat aina kiinni, jos se maksimi olisi 15% niin silläkin pääsee oppositioon, todennäköisesti kuitenkin 10% ja sama paikka on kohtalona.

Ehdokkaat eivät mitään penaalin terävämpiä kyniä varmaan ole, sieltä saa taas odotella ''neekeriukkopuheita''

Saa nähdä kuinka kauan kaikki kannattajat jaksavat tyytyä oppositiossa huuteluun, sillä kannatuksesta riippumatta hallitusovet ei avaudu.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #31

Pääasia että syrjäytyneilläkin on kanava mitä äänestää niin pysyy yhteiskuntajärjestys paremmin hanskassa. Onhan noita ikuisia oppositiopuolueita ja/tai vasemmistoliittoja joilla toive vaikuttamisesta lepää muiden antamien murusten varassa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #33

Luuletko tosissaan että syrjäytyneiden asiaa ajaa parhaiten oppositiossa ?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #55

Eikait sillä ole mitään merkitystä; pääasia että pysyy illuusio vaikuttamisesta ja ehkä (turha) toivo paremmasta äänestämisen kautta niin vaalikarja pysyy ruodussa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän päältä kannata tähettä tehdä ennenvaaleja puoleen eikä toiseen, sinisillä on tulevaisuus, joka mitataan vaaleissa.

"Pilvet on pilviä vaikka ne kuinka kullalle ruskotelkoot ja toiveet on turhia vaikka ne kuinka onnea uskotelkoot"!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tehän olette jo epäonnistuneet!

Reijo Manssila

5000 kannattajakortin keruu tökkii edelleen niin pahasti, että aiheesta tehty jo Der Untergang -parodiavideo. Meinasin tukehtua nauruun.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Tiina Elovaara: "Moni haluaa nähdä meidän epäonnistuvan"

Onko siinä jotain outoa Tiina? Äänestäjä äänestäessään jotain puoluetta ja hänelle sopivaa henkilöä, hyväksyy sen, että puolueessa tapahtuu henkilömuutoksia. Ellei muutokset ole äänestäjän arvomaailmaan sopivia, hän äänestää seuraavissa vaaleissa toista puoluetta.
Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeiset tapahtumat ovat olleet jotain sellaista, mitä on vaikea ymmärtää. Normaalin demokratian puitteissa olisi ollut ymmärrettävää, että puheenjohtajaäänestysten jälkeen pulinat pois ja jos uuden puheenjohtajan linja ei miellytä, katse seuraavaan puheenjohtajavaaliin.

Mutta yritän ymmärtää Tiina myös teitä loikkareita. Kukkulan kuningas kun meinataan potkia ulos kukkulan harjalta, mitkään inhimilliset säännöt eivät rajoita häntä puolustamasta asemaansa. Mutta mitä lieneekään Soini teille luvannut, hänen voi olla vaikea lupauksiaan kaikille lunastaa. Eipä silti, EU:n tai Lontoon isopalkkaisessa hillotolpassa ei tarvitse rupusakista paljon huolta kantaa.
Sinulle Tiina tietenkin vihreiden ovi on avoinna, mutta uudet äänestäjät pitää Tampereeltakin hankkia. Ex-persulta se voinee olla jokseenkin vaikeaa vihreiden äänestäjien joukosta. Toisaalta onhan siellä muitakin puolueita tarjolla, mutta vaikeaa lienee kilpailla SDP ja kokoomuksen isojen nimien kanssa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen ollut usein väärässä, joten voi olla sitä nytkin. Mutta en usko Sinisen tulevaisuuden tulevaisuuteen. Sille vain ei ole tilaa nykyisessä puoluekentässä, vaikka Niinistö, Terho ja muutama muukin olisivat varmaan ihan kohtuullisia poliitikkoja.

Keskusta ja SDP ovat heikoimmilla nykyisistä suurista puolueista, koska niillä on pahin menneisyyden painolasti. Kokoomus ja vihreät ovat ilmeisestikin tämän hetken vahvimmat puolueet, jotka voivat luottaa kannatuksensa pysymiseen. Kokoomuksellakin on painolastinsa mutta se on kuitenkin enemmän oikeisto-keskustalainen kuin keskusta-oikeistolainen. Joka tapauksessa keskellä (sekä keskusta-oikeistossa että keskusta-vasemmistossa) olisi kohtuullisen paljon mahdollisesti vapaata äänestäjäkuntaa. Sen oman kannatuksen kehittäminen on kuitenkin vaikeaa.

Perussuomalaisten nousu perustui pitkälti Timo Soinin karismaan, joka sitten täydentyi sillä, että hän otti halla-aholaiset maahanmuuttokriitikot siipiensä suojiin.

Nyt meillä on siis näitä 5+- prosentin yhden asian liikkeitä (PS, vasemmistoliitto, RKP ja KD). Sitten kokoomus ja vihreät. Sen lisäksi on sitten jaettavana vielä yli 50% äänistä. Osa niistäkin menee kokoomukselle ja vihreille. Lopun jakavat sitten keskusta ja SDP. Jonkun viidennen puolueen on aika vaikea saada sieltä tilaa.

Tietenkin, jos sitkeyttä riittää ja uskoa omaan tekemiseen, niin johonkin voi päästä. Mutta se on pitkä ja vaikea tie, joka todennäköisesti ei tule onnistumaan. Ei se ole helppoa piraateille tai liberaaleillekaan. Keskellä on paljon äänestäjiä mutta siellä on myös paljon ottajia.

Luulenpa, että sinisen tulevaisuuden poliitikoista he, jotka haluavat jäädä politiikkaan, liukenevat hiljalleen muihin puolueisiin. En oikein usko jakautumalla syntyneisiin puolueisiin. Puolue (PS) jäi Halla-aholle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Toki pitää Juho sanoa tuosta Soinin karismasta, että mies itse nousi eduskuntaan nimenomaan Toni Halmeen äänivyöryn siivellä. Eli kyllä se mamukriittisyys on aina ollut osa persuja.

Nykyisistä sinisistä Jari Lindström on lähtenyt mamukriittisyyden houkuttelemana aikanaan puolueeseen. Halla-Ahon siivellä ovat ratsastaneet ainakin Sampo Terho, Maria Lohela ja Simon Elo.

Lisäksi tiedän että Soinin kirjoittama kirja Peruspomo aiheutti aika lailla tyytymättömyyttä omassa väessä, myös monessa nykyisessä sinisessä.

Sinisellä tulevaisuudella ei vain yksinkertaisesti ole tilaa. Jos puolueen kannatus on kummunnut iät ja ajat eu-kriittisyydestä ja elintasosiirtolaisuuden vastustamisesta, niin sinisissä ei liene jäljellä kumpaakaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos puolue tekee muutakin kuin vouhottaa maahanmuutosta sille voi olla tilaa. Toki se tarvitsisi jonkun oman nurkan.
Ja jos ei ole tilaa niin hyvä yritys kuitenkin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #43

No, olet varmaan tutustunut perussuomalaisten hienoon avaukseen perhevapaauudistuksesta tai vakuutuslääkäreitä koskevaan aloitteeseen joka tunnetaan Lex Ronkaisena.

Perussuomalaisten kaikki ohjelmat ovat voimassa ja niitä aktiivisesti ajetaan. Mutta eihän kaltaisiasi sellainen kiinnosta. Ja medialle sellaista kritiikkiä, että esimerkkinä vaikka persut olisivat halunneet kertoa Hyvinkään kesäpäivien jälkeen tiedotustilaisuudessa näistä ohjelmista, media tiukkasi ainoastaan maahanmuutosta.

Mutta sinisillä ei ole mitään ohjelmia, vain jargonia ja lätinää mitä ohjelmiin tulee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Kuule Ilta-Lehdellä on ollut viimeviikolla noin kymmenen JHa-ulostulouutista. Media kyllä raportoi mutta yllätys yllätys yhdeksän ulostuloa maahanmuutosta ja yksi, taas yllätys, sinisten "kamaluudesta".

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Noin päin se juuri menee. Soini yritti eduskuntaan kaksi kertaa, mutta ei päässyt. Kolmannella kerralla pestasi Toni Halmeen imuroimaan ääniä ja pääsi siinä sivussa itsekin.

Jari Lindström kertoo ihailleensa niin paljon Toni Halmetta, että halusi itsekin politiikkaan.

Toni Halmeeella oli sitten ilmeisesti oikea "arvopohja" Jarille ja Timolle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Pakottiko joku Halla-aholaisia silloin kun Halla-aho ja Hommaforum olivat kovassa nosteessa ja muodissa asettumaan Soinin puolueeseen? Heillä olisi ollut nostetta jo silloin perustaa oma puolue. Mutta varastaminen on kai kivaa. Nyt varastivat puolueen nimen ja kassan ja tuet ja organisaation.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #49

Sini; lakien ja pykälien mukaan ei tapahtunut mitään rikkomuksia joten varastamisesta ei voi puhua. Masinointikaan ei ole rikos; sitä kutsutaan oman ehdokkaan kannattamiseksi. Ahkerat "masinoijat" vain kampanjoivat ääniä omalle suosikilleen, ei se sen kummempaa ole.

Uuvateilla oli täsmälleen samat mahdollisuudet masinoida Terho & co. puoluejohtoon mutta eivät sitä tehneet; luulivat vissiin että se riittää kun iso-T, Jarppa ja kumppanit kertovat puolueväelle ketä äänestää.

Yhtä kaikki, uuvattien lähtö on minulle vain oman surkeuden kiukuttelua. Olisi kannattanut tehdä pohjatyöt paremmin. Rehellinen (perus)suomalainen olisi niellyt tappion katkeran kalkin ja ottanut kovan revanssin 2019. Mutta miksi näin ei tehty, herättää hieman epäilyksiä tahmeista hinajapurkeista ja hillotolpista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Soini ja Vistbacka olivat ensin. Halla-aholaiset olisivat voineet alun pitäen vaivautua luomaan oman puolueen. Eriseuraisuus on näkynyt kauas koko ajan. Joku Joutsenlahti vaan ei sovi samaan kuvaan kuin MVlehti joka on sekin hommaforumin kyntämään maahan ja sovussa hallaaholaisten kanssa bygattu. Joku Joutsenlahti on sellaista puuta joka haistaa Putinin verkot heti.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #52

Anteeksi, en seuraa logiikkaa "Soini ja Vistbacka olivat ensin". Jonottaessa toki ensin saapuneet ovat vuorossa ensin mutta demokraattisessa äänestyksessä eniten ääniä saanut voittaa. Ei siinä säälipisteitä tarvitse antaa - eikä pidäkään.

Olisi ollut suoraselkäistä kertoa ennen äänestystä että jos Halla-aho voittaa niin minä lähden lätkimään mutta muistaakseni uuvatitkin vannottivat kunnioittavansa äänestystulosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Kummasti persut väistää itse kysymyksenasettelua ja tarttuu epäolennaisuuksiin. Faktaresistenssiä sekin.
Halla-aholaiset päättivät hypätä Soinin kärryihin ja siis olla vaivautumatta tehdä oma puolue vaikka olivat selkeäpiirteinen oma ryhmänsä ilman minkäänlaisia smp-juuria tai mitään sinnepäinkään. Sitten ollaan katkeria siitä että Soini itse hyppäsi kyydistä kun joutui nurkkaan. Hitustakaan itsereflektiota ei näy missään näiltä hompasseilta. Koskaan.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #61

Et kai nyt vakavissasi usko, että Soini sai europarlamenttivaaleissa 2009 ja jytkyttelyvuonna 2011 pelkästään SMP-taustaisia ääniä ?

Kohtuuobjektiivisesti katsottuna äänet ja kannatus kyllä kelpasi "hompansseilta". Noh, tulevaisuus näyttää mikä niiden SMP-juurien paino on kun SinTu menee vaaleihin persujen kanssa. Itse veikkaan, että siitä tulee aika karua katsottavaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Minä puhun koko ajan halla-aholaisten valinnoista enkä Soinin. Elitistiset halla-aholaiset valitsivat lökäpöksyiksi itse mestarin haukkumat persuvankkurit. Siksi pitäisi pitää suu supussa kun halla-aholaisten saivartelijoiden saatua täydellisen dominanssin lökäpöksyt päättivät lähteä luikkimaan.
Eihän soinilaisilla ollut minkäänlaista syytä jäädä sinne saivartelijoiden määrättäviksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Meni hiuksenhienosti ohi maalin. Halme sai äänivyöryn Helsingissä, mutta oli ainoa Helsingin vaalipiiristä läpimennyt ehdokas vuonna 2003. Timo Soini tuli valituksi tuona vuonna uutena kansanedustajana, Uudeltamaalta.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa 2007 Soini keräsi ääniä enemmän kuin Halme koskaan, edelleen Uudeltamaalta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #56

No pikkuinen ohilaukaus sallittakoon, taisi Soini mennä siis kristillisdemokraattien äänillä vaaliliitosta läpi jos muistan oikein. Mutta alle 5000 ääntä sai kun Halme veti yli 16 000.

Pointti on siis se, että Halme oli valtaisa veturi Soinin projektissa vaikka kovasti haluaa itseeän jalustalle nostaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #58

Yhteislistalta pääsi Espoon valtuustoonkin, mutta erotti puolueesta kaikki yhteislistalle lähteneet ehdokkaat,senvuoksi minäkin lähdin puolueenehdokkaaksi, mutta erotus puolueesta on kuulemma tullut siitähuolimatta. Tosin yhdistyksen puheenjohtajan allekirjoittamaa pöytäkirjaa ei ole nähnyt kukaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #56

Sitä minäkin tarkoitin, että Halme nosti puolueen ja soinin kuuluisuuteen ja pelasti Soinin uran ja Perussuomalaiset. Kassamagneetti, kantoraketti, kuten Soini itse sanoo. Ja sellaista Soini (äärioikeistolaista) etsimällä etsi, jos hesarin juttua on uskominen.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005258918...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Elovaara näkee monen toivovan heidän epäonnistumistaan. Niin, jos vaihtoehtona on toivoa Teidän onnistumistanne niin toki valintani on epäonnistumisentoivotukset.

Toisaalta eipä sillä ole niin väliä kunhan ette menetä viihdearvoanne. Sitten olisi tosii mälsäää.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414...

-> "Matti Torvinen sanoo, että "perussuomalaisten ammattiarmeija hyökkää päällemme. Tavalliset kansalaiset eivät vihan ja koston pelossa uskalla liittyä niihin, sanoo Torvinen."

Minulle on kyllä jäänyt, henkilöä tuntematta, Torvisen ulostuloista varsin torvi vaikutelma enkä varmaan ole perstuntumani kanssa yksin.

Miten ihmeessä ammattiarmeija voi saada tietoonsa Sinisen Tulevaisuuden paikallisosastoihin liittyvien nimet ? En minä ainakaan tiedä naapurieni puoluejäsenyyksiä, muutamaa julkitunnustavaa lukuunottamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tyypillinen valheellinen hommatyylinen muka-argumentti "miten ihmeessä ....saada tietoonsa....nimet...?"
Hommailu pistää selät mutkalle ja katseen häilymään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eivät siniset ole yksin. Frauke Petrykään ei mene radikalisoituneen puolueen eduskuntaryhmään kertoo HS.

Toimituksen poiminnat