TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Haaste kaikille poliitikoille – lopetetaan pilkan kulttuuri

Haluaisin poistaa politiikasta pilkan kulttuuriin. Se on valitettavasti istutettu myös moniin nuoriin poliitikkoihin. Petyn erityisen paljon kun nuori poliitikko sortuu toisten turhaan nokitteluun ja turhaan mollaamiseen.

Poliitikot voisivat muuttaa politiikan kulttuurin heti. Jos koko ammattiryhmä päättäisi yhtäaikaisesti että asioita kritisoidaan tästä eteenpäin pelkästään kypsästi ja asiallisesti, toisia poliitikkoja ja puolueita ei haukuta, muuttuisi toiminta kertaheitolla. Palauttaisimme kansalaisten uskon poliittisiin toimijoihin koska olisimme avoimempia, kunnioittavampia ja asiakeskeisempiä.

Kaikissa puolueissa on vanhaa toimintakulttuuria. Jokaisen on aloitettava muutos. Sinisissäkin riskinä on että rakennamme uudesta puolueesta vanhan puolueen. Meidän on toimittava ja käyttäydyttävä aidosti eri tavalla. Haastan siis kulttuurimuutokseen kaikki oman puolueen toimijat mutta myös kaikki muut poliittiset toimijat. Aloitan itsestäni. Haluan keskittyä ratkomaan yhteiskunnallisia ongelmia politikoinnin sijaan, niiden kanssa jotka haluavat toimia samoin. En katso mitä puoluetta he edustavat tai ovatko he oikealla, vasemmalla, konservatiiveja tai liberaaleja.

Erityisen ongelmallisena pidän sitä että gallupjohdossa olevat henkilöt kertovat kenen kanssa he tekevät yhteistyötä ja kenen eivät. Jos hallitus sanellaan etukäteen puoluepolitiikan tai naamakertoimen perusteella eikä asioiden ja ratkaisuhalun perusteella, pysyy kaikki ennallaan. Jakolinjat ja vastakkainasettelu eivät poistu koskaan. Hallitusneuvottelut pitää käydä asiapohjalta.

Lopetetaan pilkan kulttuuri ja omien kollegoiden julkinen nollaaminen. Keskitytään ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia rakentavalla tavalla. Palautetaan kansalaisten arvostus ja luottamus poliittiseen toimintakulttuuriin. Perustellaan ratkaisuja avoimemmin ja paremmin. Murretaan perinteistä hallitus – oppositio –asetelmaa ja kannatetaan hyviä esityksiä tuli ne keneltä tahansa sekä uskalletaan sanoa kun oma taustaryhmä on väärässä tai epäonnistunut.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Odotan sinulta edelleen julkista anteeksipyyntöä viime kesäisestä natsitervehdys jupakasta. Kuka kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos anteeksipyyntöä ei tule, on Elovaaran aloite tyhjää sanahelinää.

Tuo oli Tiina, maammon marja,
syntymässä säikähtänyt,
näki natsit kaikkialla,
haltiat pahat havaitsi

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Olin ja niin oli Tiinakin, kun pyydettiin käsiäänestystä, niin ihmiset nostivat kätensä ylös.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

Minä olin, ihmiset pyysivät puheenvuoroa. Matti Torvinen oli puheenjohtaja ja meni vähän kokoustekniikka pipariksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #14

Sitä vastoin Kankaanniemellä oli rautaista ammattitaitoa kokouksen johtamisessa ja se näkyi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

#5 "Jos anteeksipyyntöä ei tule, on Elovaaran aloite tyhjää sanahelinää."

Melko voimakkaan ehtolauseen tässä asetat.

Isoa kuvaa kun katsoo niin Elovaaran tiedettiin vähintäänkin karsastavan tietynlaisia toimintatapoja entisessä puolueessaan jo hyvän aikaa ennen viime kesän kiistanalaista puoluekokousta ja sen tapahtumia.

Tässä blogauksessa hän ilmeisen johdonmukaisena jatkumona pitkään jatkuneelle linjalleen kritisoi noita poliittisen toimintakulttuurimme halpamaisuuksia ja alhaisuuksia.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Tuota on kysytty mutta vastaus viipynee ikuisuuden että heittoja puolin kuin toisinkin - erkaantumisen jälkeen !

Kauniit kirjoitukset kuin pyrkimykset käytännössä on pitkän että uutteruuden lopputulos - mikä jää poliittiseen saldoon - eikä yksin vaan myös muiden tahojen kanssa jotka ovat samansuuntaisia mitä itse haluaa edsistää.

Natsitervehdys ... siihen todenmukaisuutta,ellei niin silloin olisi kyllä peiliinkin katsomisen paikka - kuvitelman kuin totuuden rajamailta paikallaan.

Miten ois Tiina ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onko Tiina tosiaan mennyt natsitervehdyksen jossain tekemään? No sitä on kyllä syytäkin pyytää anteeksi, eikä taida sekään vielä riittää.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Hyvä tekstiä, vähän konkretiaa kaipaa lisää ja nöyryys auttaa myös.

Silti hyvä asia. Muistakaamme kunnioitus, puolin ja toisin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ihan kivalta kuulostaa mutta samalla täysin epärealistiselta.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Kuulehan Tiina. Sinun poliittinen kohokohtasi oli siinä, kun TV:n suorassa lähetyksessä julistit, että oman puolueesi puoluekokouksessa tehtiin käsitervehdyksiä, viitaten natsien harrastamiin roomalaisiin tervehdyksiin.

Ja heti väitteesi jälkeen paljastuikin, että 'käsitervehdyskuvassa' olikin oman puolueesi aktiiveja äänestämässä.

Tuo lausuntosi, koskien pyyteetöntä työtä tekeviä puolueaktiiveja kohtaan, on niin ala-arvoinen, ettei sen kommentoimiseen sanat riitä. Ymmärrätkö. Väitit, että oman puolueesi jäsenten äänestäminen on jotain natsitouhua.

Tästä tempusta sinut poliitikkona tullaan muistamaan. Saat mitä tilasit.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

"Erityisen ongelmallisena pidän sitä että gallupjohdossa olevat henkilöt kertovat kenen kanssa he tekevät yhteistyötä ja kenen eivät. Jos hallitus sanellaan etukäteen puoluepolitiikan tai naamakertoimen perusteella eikä asioiden ja ratkaisuhalun perusteella, pysyy kaikki ennallaan. Jakolinjat ja vastakkainasettelu eivät poistu koskaan. Hallitusneuvottelut pitää käydä asiapohjalta."

Tuo oli kyllä huono heitto. Puolueilla on oikeus valita hallituskumppaninsa, ja harvemmin silloin on kyse naamakertoimista. Eikä hallituskokoonpanoja sanella etukäteen; harvemmin hallitukset yhdessä yössä syntyvät. Tätä nykyistäkin hiottiin ja hiulattiin tosi pitkään.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Jostain syystä kuvio näyttää menevän hiukan yli hilseen, sillä nyt jo kaksi blogistia kirjoittaa tästä samasta aiheesta. Jos joku puolue ei kelpaa joidenkin hallitustoveriksi niin puolueen itsensä on syytä katsoa peiliin. Etenkin jos sinne hallitukseen on hinku.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minusta blogistin sinisiin loikkaus on hänen äänestäjiinsä kohdistunutta todellista pilkkaa, koska ovat uskoneet häneen ja antaneet äänensä hänelle hänen ollessaan perussuomalaisen puolueen jäsen.

Joten, jos blogisti oikeasti haluaa poistaa pilkkaamisen politiikasta, hänen tulisi aloittaa itsestään ja poistua politiikan areenalta kokonaan.

Kai Hartikainen

Joku puhui totuuden jälkeisestä ajasta, tietääkö kukaan milloin se alkoi? En viitsi kertoa mitä todella ajattelen koska saisin kunnianloukkaus syytteen. Ihmettelen vain tuota ihmisten röyhkeyttä?

Risto Koivula

Totta helvetissä muita puolueita pitää haukkua ja välillä omiakin... Siinä ne ne linjapointit kattotaan että mitä ne kestää ja mitä ei.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"..muita puolueita pitää haukkua ja välillä omiakin.."

Kyllä tuon haukkumisen (joka kuuluu koirille) tilalle voi ihan hyvin vaihtaa asianmukaisen, tarpeen vaatiman kritiikin ja kritisoinnin.

Eiköhän se nimittäin ole niin, että vaikuttava puheenvuoro ja kritiikki on mahdollista esittää sortumatta koiramaiseen toimintaan.

Viimeksi mainittu kun käytännössä poikkeuksetta tarkoittaa viestin laimenemista, vaikka sen omaa ja ehkä muidenkin mieliä hivelevä vaikutus saattaa virheellisesti päinvastaisesta antaa ymmärtää.

Haukkuminen viestimismetodina on kaukana vaikuttavuudeltaan optimaalista viestinnästä.

Riku Korhonen

Tiina on tässä asiassa ihan oikeassa. Rinne ja Orpo eivät näytä tajuavan, että jos he rajaavat yhden ryhmän (tässä tapauksessa Perussuomalaiset) ulos demokraattisesta päätöksenteosta, he eristävät samalla kaikki Perussuomalaisia äänestäneet ihmiset yhteiskunnallisesta päätöksenteosta. Samaa mieltä ei tarvitse Persujen kanssa olla, mutta jos äänestäjiltä viedään demokraattisen vaikuttamisen mahdollisuus, niin mitä jää jäljelle? Täällä mouhotaan moniarvoisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä, mutta se ei näköjään kuitenkaan koske kaikkia. Ongelma näyttää olevan Persujen maahanmuuttokriittisyys ja Halla-ahon persoona. Rasismi on tuomittavaa, mutta kaikki kriittisyys ei ole rasismia. Rasismiväitteellä vain halutaan sivuuttaa vaikea aihe. Jos omat argumentit ja tutkimukset eivät puolla omia näkemyksiä, niin on helppo vähätellä ja leimata eri mieltä olevat, ja sivuuttaa rakentava keskustelu.

Käyttäjän KatjaSallinen kuva
Katja Sallinen

Totta tosiaan, tosi-tv:n malli, joka sitten vitsinä heitetään. Kunpa pilkka loppuisikin. Se vie kierteeseen, joka lopulta ajaa ihmiset muilutukseen sekä lopulta myös tarttumaan aseisiin.

Käyttäjän IluPilu kuva
Ilkka Ali-Melkkilä

Mikä ihmeen pilkan kulttuuri? Te siniset, nykyisessä hallituksessa, olette täysin palkein mukana romuttamassa suomalaista demokratiaa. Kaatakaa sote ja hallitus, voi olla että joku äänestää myös teitä sen jälkeen. Muuten voitte unohtaa jatkokaudet. Sorry, näin se vaan menee.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tavoite on hyvä, mutta sellaista kulttuuria, jota on rakennettu yli sadan vuoden ajan ei tuosta vain poliitikkojen päätöksellä lopeteta. Edustuksellisessa demokratiassa poliitikot toimivat samoin kuin heitä äänestäneet kansalaiset.

Muutos vaatii avoimuutta ja sen myöntämistä, että kiusaamiseen, pilkkaamiseen ja kostoon on yllytetty monin tavoin vuosisadan ajan. Olemme perinteisesti kokeneet kuuluvamme "isompiemme" joukkoon, jos pilkkaamme, vähättelemme ja kiusaamme sopuleina muiden mukana.

Tuosta kaikesta on aktiivisesti vaiettu, koska siitä puhuminen koetaan häpeälliseksi. Hyvä että keskustelua pyritään käymään, vaikka sitä vaiennetaankin "ämmämäisenä" kaikin keinoin.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Petteri Leino, puolueenne Hämeen piirin pj ja ministerin erityisavustaja, otti mielenkiintoisella tavalla haasteen vastaan solvatessaan kansanedustaja Harkimoa tämän lukihäiriöstä Twitterissä useaan kertaan.

En odota kyllä henkeäni pidätellen, että Elovaara tänne asiasta mitään kommentoisi. Mutta vähän näyttää siltä, että kun Simon Elon jokaisessa kirjoituksessa halveerataan vasemmistoa ja vihreitä, aina väkivaltaisia termejä poliittisia kilpailijoita vastaan viljelevään Soiniin asti, kannattaisiko Elovaaran aloittaa työnsä omasta viiteryhmästään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo. Käsittämätöntä mätkintää käsittämättömiin suuntiin Leino&Soini.
Eilen persujen Riikka Purra teeskennellen väitti ettei itsensä nolaaminen olisi laskelmoitua ja hyödyttäisi puoluetta. Soini tietää tuon myös ja tekee työtä kirjoittaakseen tökeröjä blogeja.

Toimituksen poiminnat