TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Iänikuiset natsitervehdykset ja jäähyväiset perussuomalaisille

Yhä edelleen joukko perussuomalaisia käy kommentoimassa lähes jokaiseen kirjoitukseeni tai päivitykseen jotain koskien vuoden takaista perussuomalaisten puoluekokousta.

Yleensä aiheena on natsitervehdykset.

Ei voi kuin ihmetellä miten vähän kykyä itsekritiikkiin tai eteenpäin menemiseen näillä ihmisillä on.

Perussuomalaisten puoluekokouksesta on lähes vuosi. Luulisi perusuomalaisilla olevan muutakin tekemistä kuin nostaa jatkuvasti esiin kokouskäyttäytyminen vuoden takaa.

Palataan nyt sitten vuoden takaiseen, kun kerran tahto heillä on kova. Valitettavasti saan edelleen viestejä siitä mitä ihmiset ovat nähneet ja kokeneet tuossa vuosi sitten tapahtuneessa omituisimmassa kokouksessa jossa olen ollut.

Edelleen riveissä toimivat perussuomalaisten jäsenet ovat lähettäneet minulle viestejä siitä että joutuivat puuttumaan epäsopivaan käytökseen kokouksessa. Minulle on kerrottu miten ihmisille jouduttiin iltamenoissa huomauttamaan ettei käsitervehdykset edes humalassa ole ok.

Perussuomalaiset vaativat anteeksipyyntöä minulta kertomastani. Siis siitä, että heidän omat jäsenet ovat turhautuneet toisiinsa ja kertoneet kokemuksistaan puolueessa minulle. Pyysin anteeksi kaikesta huolimatta. Ajattelin että ehkä se auttaa heitä eteenpäin.

Ei auttanut.

Tämän kevään ”etnonationalistinen” kokous johon perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion avustaja osallistui, ei auta nykyistä PS puoluetta rakentamaan uutta kuvaa puolueesta joka sortui rasismin tielle, ilmeisesti itse sitä näkemättä.

Joka kerta kun perussuomalaiset ja heitä tukevat trollit hyökkäävät kimppuuni, he hyökkäävät niiden ihmisten kimppuun joista osa on vielä puolueen jäseniä ja jotka ovat toivoneet loppua niille omituisille yhteyksille joita puolueella Suomen Sisuun, vastarintaliikkeeseen tai kansainvälisiin rasistisiin liikkeisiin on.

Puolue ei korjaa omia ongelmiaan ja sisäistä luottamuspulaansa vaan kohdistaa jatkuvan hyökkäyksen muihin sekä kieltää omat ongelmansa.

Puoluekokouksen kaikki tapahtumat eivät koskaan tule julki eikä puolue ikinä tervehdy, vaan ylläpitää omaa omituista linjaansa nostamalla uudestaan ja uudestaan esiin omat omituiset tervehdyksensä ja ongelmansa.

Toivon valoisampaa ja terveempää tulevaisuutta heille, mutta samalla tiedän että lähes kaikki terveet voimat ja poliitikot ovat puolueesta poistuneet.

Toivon silti kaikkea hyvää, sillä tiedän mikä on totuus ja kymmenen vuotta taistelin sitä kasvavaa ilmiötä vastaan joka nyt on pysyvää perussuomalaisuutta.

Tähän on turha kommentoida kuinka urani on ohi, sillä en koskaan lähtenyt politiikkaan tekemään uraa.

Luovun ilomielin kaikista asemistani jos vain tiedän että oikeita ihmisiä terveillä arvoilla on mukana politiikassa. Minulle on sen rinnalla yhdentekevää olenko itse kansanedustaja.

Elämä on paljon muutakin kuin politiikkaa ja minulle tärkeintä on, että olen puhunut niiden asioiden puolesta joiden vuoksi aikanaan lähdin mukaan. Niitä ovat tasa-arvo, syrjäytymisen ehkäisy, lasten ja nuorten oikeudet, ympäristöasiat, kansainvälinen politiikka sekä politiikan uudistaminen.

En ole päättänyt tulevaisuudesta mutta olen varma siitä että olen tehnyt oikeita ratkaisuja lähtiessäni mukaan politiikkaan sekä luopuessani perussuomalaisista kun aika tuli.

Meistä jokaiselle toivottavasti tärkeintä on että elämme omien arvojemme mukaan.

Arvoni eivät olleet enää samat kuin nykyisten perussuomalaisten.

Toivon pelkkää hyvää, iloa ja lämpöä entisille puoluetovereilleni.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kerroit hyvin varmana Ylen A-Studiossa natsitervehdyksistä olevan valokuvia, minkä jälkeen niitä ei ollutkaan.

Ymmärrät varmaan, että uskottavuutesi on mennyt.

Arvot, arvot ja arvot... puolue olisi ollut sama vaikka Terhosta olisi tullut puheenjohtaja.

Tekosyyllä päätitte loikata puolueesta kannattamaan kokoomusta ja keskustaa, kun ette ajaneet vaalilupauksianne tarpeeksi, mistä johtui kannatuksen heikkeneminen ja soinilaisten häviökin puheenjohtajavaaleissa.

Blogisi osoittaa myös sen, että nähdessänne virheen tai vääryyden jätätte sen muiden huoleksi.

Saisinpa peruttua Terholleni antamani äänen. Siniset ovat demokratian irvikuva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näin ruohonjuuritasolta kiitokset neuvoistasi. Niissä on varmasti paljon onkeenotettavaakin.
Kun Siniset näyttäisivät olevan eräs Suomen suurimmista puoluesta viisine ministereineen ja parinekymmenine kansanedustajineen, niin tuskinpa te onnentoivotuksiani kaipaatte, mutta toivotan nyt kuitenkin ihan sinistä tulevaisuutta teillekin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Omatuntoni on puhdas."

Tämä kertookin jo kaiken blogistin ajatusmaailmasta, omia virheitä ja äänestäjiensä pettämistä ei suostuta näkemään. Joten voidaan sanoa, että omatuntoa tuskin on blogistilla lainkaan.

Kyllä meillä äänestäjillä tulisi olla parempi kuluttajansuoja ja kaikki blogistin kaltaiset huijarit tulisi poistaa politiikasta kokonaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehdotat että puolueista eroaminen tehtäisiin laittomaksi. No eikös Kepu tuota jo harrastanut. Piti listoillaan kaikkia jotka olivat joskin näyttäytyneet jossain teeillassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Väärin, minulle ei tulisi mieleenkään kieltää puolueesta toiseen hyppiminen. Mutta jos luottamuspaikat ja mandaatit on saatu yhden puolueen turvin, niin vaihtaessaan puoluetta, poliitikon tulisi myös luopua kaikista luottamuspaikoista ja mandaateista, jotka on saatu toisen puolueen jäsenenä.

Kuvittelisi oikeasti, että tämä vastaisi myös yleistä oikeustajua. Onhan täysin käsittämätöntä, että jos poliitikko saa mandaattinsa esimerkiksi vasemmistopuolueen ehdokkaana, hän vaalien jälkeen mandaatin saatuaan, siirtyykin oikeistopuolueeseen ajamaan täysin vastakkaista politiikkaa, kuin mitä hän ennen vaaleja on äänestäjilleen luvannut.

Tällä hetkellä äänestäjällä ei ole lainkaan kuluttajansuojaa, demokratia ja äänestäminen on menettänyt näin merkityksensä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Kuluttajansuojajutut ovat tuossa yhteydessä outoja.
Mutta kommenttisi alkuosaan lisäisin kuitenkin että nämä loikkarit eivät vieneet kassaa mukanaan. Olisivat ehkä vieneetkin mutta Soini oli junaillut niin etteivät voineet. He siis veivät vaan omat henk.koht. edustaja- ja ministeripaikat.
Joku Niinistö lienee alunperin tehnyt selväksi että hänellä on oma haave joka ylittää kaiken muun. Nythän hän on ilmoittanut että on saanut kaiken mitä politiikalta halusi.
Jos halla-aholaiset olisivat ottaneet tuollaiset asiat huomioon tai jos itse h-a olisi niin olisivat voineet ohjautua erilailla.
Ihan typerää tynkäpersujen sälyttää koko haaveria sinisten niskaan. Mutta typeryys ei olekaan altrightissä pahe vaan käyttövoima.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

Suurin osa mieltänee asian päin vastoin niin, että antaa äänestäessään ikään kuin valtakirjan henkilölle toimia julkisessa päätöksenteossa puolestaan vaalikauden ajan. Mihin me edes yksittäisiä edustajia tarvitsisimme, jos valta kuuluisikin puolueille?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #30

Ei, noin se ei ole. Eduskuntavaaleissa nimenomaan äänestetään puoluetta, ja henkilö nähdään paitsi omana itsenään, myös nimenomaan persuna, kepulaisena, kokoomuslaisena, vihreänä jne. Vai äänestäisikö joku esim. persuihin loikannutta Ville Niinistöä tai vassareihin loikannutta Susanna Koskea? Tai kokoomukseen loikannutta Arhinmäkeä? Kyllä tietty aatemaailma nähdään ehdokkaan ominaisuuksiin kuuluvaksi ihan oleellisesti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Kukapa äänestäisi Kansalaispuolueeseen loikannutta Väyrystä? Tai keskustaan kuuluvaa Väyrystä tai molempiin puolueisiin kuuluvaa Väyrystä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Niin, minä arvelin ja sinä tiedät. Omalta osaltani asia on kuitenkin kuten yllä esitin. Olen äänestänyt neljän eri puolueen ehdokkaita. Toki olen myös jättänyt äänestämättä muuten ok ehdokasta puoluejäsenyytensä vuoksi, koska en ole halunnut antaa puolueelle ääntäni.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #40

Väität sinä, vaikka Persuilla on puolueessa Kankaanniemi, joka varmasti loikkansa jälkeen sai ääniä myös niiltä, jotka olivat äänestäneet häntä Kristillisissä.

Ja, eikö teidän puolueen väki ole jo kuulunut vaikka kuinka moneen puolueeseen, eläviin ja kuopattuihin. Miten yleensä voitte kuvitella saavanne ääniä jostakin, jos väittämäsi pitää paikkansa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #61

Väitätkö Veli Takanen Kankaanniemen loikanneen eduskuntakauden aikana toiseen puolueeseen? Ettei vain olisi väärää tietoa levityksessä?

Vai onko eduskunnan sivuilla mielestäsi väärä tieto, kun siellä mainitaan
Eduskuntaryhmä: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä 22.04.2015 -
Aiemmat eduskuntaryhmät: Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä 21.03.1987 - 19.04.2011

On siis ollut pois eduskunnasta 4 vuotta ennen uuden puolueen ehdokkuutta ja edustajuutta eduskunnassa.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #74

Sä saat olettaa ihan mitä haluat ja ymmärtää kirjoitukseni niin tarkoitushakuisesti, kun haluat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #75

Harmi ettet pystynyt parempaan vastakommentointiin tarkoitusperästäsi aiemmassa kirjoituksessasi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #30

"Suurin osa mieltänee asian päin vastoin niin, että antaa äänestäessään ikään kuin valtakirjan henkilölle toimia julkisessa päätöksenteossa puolestaan vaalikauden ajan. Mihin me edes yksittäisiä edustajia tarvitsisimme, jos valta kuuluisikin puolueille?"

Kommentti on itse asiassa erittäin hauska ja mietin ensin tulisiko siihen edes vastata, mutta päätin sitten vastata. Olet siis henkilö joka äänestäessään antaa kaiken vallan sille jolle äänensä antaa, ei haittaa vaikka äänesi antamisen jälkeen vaalipuheet petettäisiin ja suunta kääntyisi täysin päinvastaiseksi.

Jälkimmäinen lause vasta hauska on, koska eduskunnassa on ryhmäkuri, niin silloinhan on yksi ja sama kuka siellä on yksilönä edustamassa.

Täytyy oikein kiittää Maxia tuosta kommentista, koska se auttaa ymmärtämään hänen aikaisempiakin, täysin käsittämättömiä kommentteja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #80

Ei kestä kiittää, viihdytän mielelläni. Kaikille maailma ei kuitenkaan näyttäydy mustavalkoisena, joten heillä saattaa huskuus jäädä näkemättä.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #30

Naiivia. 92% Pirkanmaalla äänensä Perussuomalaisille antaneista halusi sinne jonkun muun kuin Elovaaran. Voin kuvitella äänestäjän turhautuvan, jos ei ymmärrä vaalijärjestelmäämme listavaaliksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

Höpsöä puhetta, Laitinen.

Äänestäjät äänestävät ehdokasta. Puolue, jota ehdokas sillä hetkellä edustaa saa äänensä ehdokkaan kautta. Jos oikeasti jotain haluttaisiin muuttaa siinä vaiheessa, jossa edustaja joutuu jättämään puolueensa kesken kauden, tällaisen puolueen tulisi menettää ehdokasmäärän kautta saamansa puoluetuet koko eduskuntakauden ajalta samoin kuin sen pitäisi menettää valiokuntapaikkansa sekä muut ehdokasmäärään tai äänimäärään perustuen saamansa etuudet.

Edustaja on vastuussa äänestäjilleen, ei puolueelle jonka ehdokkaana on tullut valituksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #82

Vaikka puheeni kuulostaisi kuinka höpsöltä sinusta, niin joissakin edistyksellisemmissä demokratioissa, menettää luottamuspaikkansa vaihtaessaan puoluetta, jos luottamuspaikat on hankittu toisen puolueen jäsenenä.

Ei tämä sen ihmeellisempää ole, kuin parempaa demokratiaa. Vaikka täällä vahvat demokratian vastaiset toimijat toisin väittävät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #88

Kerropa missä edistyksellisessä demokratiassa puolueesta eronnut kansanedustaja tai senaattori joutuisi luopumaan eduskunta- tai senaatinjäsenyydestään.

Et äänestä vaaleissa puoluetta vaan ehdokasta. Niin toimii käsittääkseni kyllä kaikki edistykselliset demokratiat, joissa on käytössä henkilövaali. Ruotsissa, jossa on käytössä listavaali, toki on erilainen käytäntö. Siellä äänestetään puoluetta, joka täyttää edustajapaikat antamassaan järjestyksessä.

Puoluedemokratia ei ole kansanvaltaista demokratiaa. Henkilövaali tekee vaalitavastamme demokraattisen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Rohkea kirjoitus !
Ja arvattavan vastaanoton näkee kommenteista.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Paskaa kun tonkii niin hajua tulee. Tämä blogi on osoitus siitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Perussuomalaiset ovat selkärangaltaan ja kannatukseltaan muukalaisvastainen vasemmistopuolue, joka on myös omituisesti myös Eurooppa vastainen.

Vaikea on puolueen aselmointia muutoin nähdä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Luulo ei ole tiedon väärti, sanottiin ennen, mutta miten lie nykyään? Jos viitsii, tai haluaa, nojata johonkin vahvempaan, niin kannattaa käydä katsomassa ja kuuntelemassa tämä video Perussuomalaisista arvoista. Voi jopa oppia jotain. Ennakkoluulojen sijaan.

https://www.youtube.com/watch?v=kJ0204FQg1c

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Perussuomalaiset ovat selkärangaltaan ja kannatukseltaan muukalaisvastainen vasemmistopuolue"

Vasemmistolainen äärioikeistopuolue?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja tämäkö oli anteeksipyyntö valheistasi? Koeta päästä asian yli (viime kesän pettymys), mutta älä hyvä nainen puhu enää koskaan rehellisyydestä, koska sitä et edusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Koita päästä asian yli?? Sinäkö, Outi, oikeasti kirjoitit näin?

No, ehkä sinäkin joskus...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minulle viime kesä ei ole tuottanut mitään harmia. Päinvastoin. Valehtelevista ihmisistä en pidä. Muistatko Kai muita K:lla alkavia sanoja?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #90

Mara ei pidä valehtelevista ihmisistä? Olet varmaan sitten vaatimassa Huhtasaaren astumista sivuun puheenjohtajistosta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #90

Olet, Mara kommentoinut kokonaisen vuoden liki jokaista Sinisten kirjoittamaa blogia. Minusta tuo ylipääsemisen vaatimus on sinun suustasi kohtuuton.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #111

Älä viitsi valehdella, aikuinen mies!

Aulis Saarijärvi

Käsiäänestys oli alussa kokouksessa -käsi pystyyn, käskyllä! Tämän valokuvan olen nähnyt. Sitten niitä väitettyjä satoja muita ei ole ollut missään, eikä ainuttakaan omalla nimellä ja naamalla natsitervehdyksiä nähneitä ei hiivi esille. Se kertonee valheen natsitervehdyksistä syvyydestä ja siitä pelosta, jota loikkarit nyt tuntevat angstisena.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Mites se pilkan kulttuurin lopettaminen, josta eilen kirjoitit? Seuraisit nyt edes omia ohjeitasi, niin että jonkinlainen uskottavuus säilyisi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tämä kommentti herättää kysymyksen, missä kohdin Tiinan kirjoituksessa oli nähtävissä jatkumoa pilkan kulttuurin harrastamiselle?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Persut ovat mieltyneet tuollaiseen emotianaaliseen vihjauspainostukseen jossa sanojen merkitys ei jellaa.
Myös ylimielinen sanaa käytetään kaikista jotka eivät ole osa ps-agendaa. Samaa tunnemanipulaatiota.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vaikka nyt nuo rasismin tielle sortumisväitteet. Tai sitten epämääräiset viittaukset trolleihin tai vihaan. Mitään todisteita Elovaara ei tarjoa, joten ulkopuolinen lukija ei ota vihjailuista mitään tolkkua. Ja selväähän on, että jos Elovaara väitti puoluekokouksessa joidenkin tehneen natsitervehdyksiä, mutta oikeasti kukaan ei sellaista siellä tehnyt, niin onhan se ymmärrettävää, että kipakkaakin palautetta tulee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Joo vihjailkoon vaan toinen toisilleen koko laitaoikeisto. Ulkopuoliselle nyt vaan tulee oiva tilaisuus huomauttaa persujen ikävästä jargongista kun se suuntautuu toiseen laitaoikeistokeskustelijaan eikä koko yhteiskuntaa vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Sini, joskus kannattaa kiinnittää huomiota myös omiin kirjoituksiin ja varsinkin niiden laatuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hienoa avointa puhetta.
Valitettavasti avoimuus ei näytä sopivan perussuomalaisuuteen.
Blogisti yritetään näköjään kommenteista päätellen vaientaa.

Persut eivät halua että joku esittää heistä tosiasioita.
Sen takia ei täälläkään tosipersujen blogeissa
voi esittää kritiikkiä persuja valtaan,
siitä on rangaistuksena bannit.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Persut eivät halua että joku esittää heistä tosiasioita."

Tosiasiat lienevät sellaiset, että Elovaara on saanut mandaattinsa Perussuomalaisten puolueen jäsenenä ja Perussuomalaisten arvomaailman edustajana. Kun blogisti kertoo etteivät hänen arvonsa enää vastaa Perussuomalaisten arvomaailmaa, niin oikea ratkaisu olisi ollut tietenkin luopua kaikista luottamuspaikoista ja mandaateista jotka on saatu Perussuomalaisia arvoja kannattamalla, eikä olla vain oman hillotolpan vartijana, joka on saatu pettämällä omat äänestäjänsä.

Poliitikko on poliitikko vain äänestäjiensä tuella ja kun äänestäjät on petetty, kannattaa poliitikon vain syyttää itseään ja omaa ahneuttaan.

On meinaan täysin selvää, että kun politiikka on rikki ja huijarit ovat vallanneet poliittisen peliareenan, meidän kansalaisten tehtävä on pudottaa blogistin kaltaiset huijarit pois politiikasta. Koska puolueet ja poliitikot ovat kykenemättömiä itse poistamaan näitä huijareita politiikan arenalta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"oikea ratkaisu olisi ollut tietenkin luopua kaikista luottamuspaikoista ja mandaateista jotka on saatu Perussuomalaisia arvoja kannattamalla.. ..saatu pettämällä omat äänestäjänsä"

Ajatteletko ihan oikeasti noin mustavalkoisesti? Kovin mustavalkoista retoriikkaa ainakin viljelet.

Entä jos Tiinan äänestäjät tai äänestäjistä valtaosa äänesti häntä ensisijaisesti Tiinan edustamien arvojen vuoksi, joiden vielä katsoivat olevan riittävässä määrin sopusoinnussa Soinin johtaman ps:n kanssa?

Entä jos Tiinan äänestäjät hyväksyivät Tiinan puolueenvaihdon ps:n johdon vaihduttua?

Siitä kun tuskin saa suurta erimielisyyttä aikaiseksi, etteikö puolueen linjaukset ja painotukset muuttuneet viime kesänä, oli niistä sitten mitä mieltä tahansa.

En todellakaan lähtisi viemään edustajuutta pelkästään sen vuoksi, että vaihtaa syystä tai toisesta puoluetta kesken kauden. Muun muassa edellisen vapauden haluan demokratiassamme säilyvän.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Oman mielipiteen kertominen on vaientamista?

Hienoa, että Elovaara on antanut mahdollisuuden kommentointiin, kun muutama sininen ei kommentteja siedä, mikä on sinällään bannit kaikille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Bannit kaikille on reilumpaa kuin se että on käyvinään keskustelua mutta pudottelee siitä vaivihkaan osallistujia ja lopulta on jättibannilista. Kaikki tietää että kysymys on Huhtasaaresta, teflonkuniningattaresta.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #15

Erikoinen näkökulma, kun kummassakin vain blogistille edullinen asetelma säilyy, koska blogistin näkemyksen haastaminen vaikeutuu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Toisessa tapauksessa bannaaminen ei näy ja blogistista saa keskustelevaisen kuvan. Jotkut kyllä kertovat bannauksista mikä onkin jo rehdimpää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sanot taistelleesi ääri-ilmiöitä vastaan ollessasi vielä puolueessa. Siitä ei tihkunut mitään viestiä ulospäin.
Puolue ei vieläkään ylläpidä sellaista foorumia jossa puolueen jakolinjoja puitaisiin.
PS siirtää tarkoituksella elävän keskustelun tänne Puheenvuoroon. Ei ole pravdatyylisempää mediaa kuin Suomen Uutiset. Sitä vetää lahjakas mediaeliitin jäsen joka kuitenkin tarkoituksella tekee lehdestä pravdatyylisen liturgisen ilmoitustaulun. Käsi pystyyn kuka on lukenut ajatustenvaihtoa Turkkilan Sanomista.
Samalla kun Turkkila istuu kannen päällä ettei kattilasta pääsisi höyryjä ulos, sitten höpötetään hirveästä valtamediasta 24/7.
Muuten mitä olen nähnyt niin Turkkila nostaa Taviota. Etnonationalismi on kuitenkin puolueen linja. Puolue on kuitenkin kansainvälisten ääriliikkeiden käsissä. Vaikka siis näennäisesti potki ulos joitain pohjoisen poikia.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Sini itse haaveilee totalitarismista, joten, kun hän käyttää sanaa ääriliike, tarkoittaa se valtavirtaa.

Lauri Pajunen

Voi Tiina hyvä - uskaltaisin väittää ettei ne kamalat persut kiusi sinua ja niitä pariakymmentä muuta kaltaistasi kultistia ilkeyttään. Te sintit teette siitä vaan niin tautisen helppoa näillä "Isoilla Paljastuksillanne", absurdeilla väitöksillä valokuvatuista kainalontuulettelijoista ja muutenkin selkärangattomalla hallituspolitiikalla, jonka ansiosta käytännössä koko kansa ajattelee hallituksessa olevan vain kaksi puoluetta.

Sinttiprojekti tulee jäämään suomalaiseen poliittiseen historiaan kenties suurimpina itkupotkuraivareina, joiden vetäjinä löytyy parikymmentä Soinin palvojaa. Sintit perustettiin vain siksi, ettei Soini saanut haluamaansa heppua puheenjohtajaksi tai edes varapuheenjohtajaksi. Soini ei näitä saanut, koska oli ehtinyt jo siinä vaiheessa suututtaa käytännössä kaikki peruskannattajaryhmänsä - mutta messias itse ei tätä suostu näkemään.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Minä en sinänsä pidä loikkaamista niin pahana petturuutena kuin jotkut. Ei se puolueen mikään vankila pidä olla ja jos puolueen- tai oma arvomaailma on muuttunut niin paljon, ettei tunne puoluetta omakseen, niin saahan sitä lähteä.

Kyse tässä nyt oli lähinnä siitä, että millä tyylillä sen tekee. Loikkaamisen voi tehdä arvokkaasti ja avoimesti, tai sitten niin kuin siniset teki, että juonittelee ja puukottaa puolueen uutta puheenjohtajistoa selkään ja pyrkii tuhoamaan puolueen lähtiessään.

Siitä puoluekokouksesta vielä. Paikalla oli myös toimittajia jotka eivät varmasti ole mitään Halla-aho myönteisiä, ja hekin ovat sanoneet, että mitään ihmeellistä ei kokouksessa tapahtunut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

minsta kesken kauden puolueen vaihtaminen (uuden luominen) on törkeää/väärin.. ei Puolueen politiikka kumminkaan muuttunut niin paljoa ettei loppukautta olisi voinut heidän joukoissaan olla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun puolueessa ei silloin eikä vieläkään käydä valistavia keskusteluja niistä rajanvedoista mitkä eittämättä kaikkialla liittyvät oikeistopopulismiin niin olisi ollut toivotonta jäädä sinne kun yksi fraktio otti koko vallan.
Puolue tulee hajoamaan vielä monta kertaa jollei se ota rooliaan vakavasti. Puolue nytkin pimittää kannattajiltaan linjauskysymykset monessa suhteessa. Ei mitään debattia etnonationalismista. Ei mitään debattia putinismista. Tom Packalen saa vetää Putinin nuolentaa eikä asiasta käydä debattia puolueen äänenkannattajassa.
Puolue joka pimittää omat jakolinjansa joutuu lohkeilemaan hamaan tappiin asti.
Verratkaa vaikka Amerikan republikaaneihin. Siellä keskustellaan puolueen sisällä ja puolueen lehdissä ja kanavilla.
Puolueet voivat olla myötä- tai vastatuulessa mutta puolue joka pimittää sisäiset ristiriidan on tuomittu lohkeilemaan.
Ruotsin demaripuolue on nyt vastatuulessa. Se ei kuitenkaan lohkea koska se aina on sallinut sisäisen keskustelun. Mutta sillä ei olekaan niin hämärä ja autoritäärinen ideologia kuin persuilla. Persupuolue ei halua ajattelevia kannattajia. Se avoimesti manipuloi kannattajia ja jättää heidät epätietoisuuteen tärkeistä kysymyksistä.
Kun kaappausta suunniteltiin hommasiivessä lähdettiin tekemään siitä henkilökysymys. Ihan kuin jossain Kiinassa alettiin levittämään inhokuvia Timo Soinista henkilönä sen sijaan että oltaisiin perehdytetty kannattajat linjaerimielisyyksien sisältöön. Soini oli yhtäkkiä " kolmen kople" kiinalaiseen malliin.
Sen siitä saa kun ei halua länsimaista valistusta vaan simppeliä kansanlietsontaa ja sitä kautta valtaa. Saa lohkeaman jossa vähemmän autorritaarihyrahtaneet lähtee.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kukin jättää oman jälkensä, Elovaaran kontribuutioksi poliittiseen historiaan jää hallusinaatio natsitervehdyksestä ´puoluekokouksessa -17.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Etkö Tiina hyvä ole nähnyt somessa pyörivää kuvaa Kokoomuksen puoluekokouksesta Orpon "natsitervehdystä" puheenjohtajaksi valintansa jälkeen? Miten se sopii arvopohjaasi ja siihen, että nyt toimit Kokoomuksen aisankannattajana samassa hallituksessa.

Samalla voisit kertoa meille, mitä hallitusohjelmaan kirjatuista Perussuomalaisten tavoitteista olette saaneet toteutettua? Niistä, jotka te kaikki nykyiset Siniset olette allekirjoittaneet ja hyväksyneet. Niistä tavoitteista, jotka siivittivät sinut ja monet muut eduskuntaan, hillotolpalle. Tiedätkö edes mitä ne ovat?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Olin itse kokouksessa ja voin vakuutta että yhtään en nähnyt. Tuossa videossa Tiina näyttää kyllä todellisen karvansa. Kiitos Outi!
Totuutta ei pääse pakoon kuin korkeintaan hetkeksi! Sen pitäisi jokaisen sille tielle lähteneen tietää!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tiina, joka ei hyväksynyt sitä, että persuissa vallan otti ns. "rasistisiipi" niin oli aivan oikein, että Tiina, joka oli sieltä persujen fiksuimmasta päästä, otti ja lähti, kuten moni muukin teki, omatunnon ääntä on meidän kaikkien Tiinan lailla syytä kuunnella.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ne, jotka nyt puhuvat perussuomalaisina, eivät näytä ymmärtävän, mitä on tapahtunut. Kyllä kaikki nyt Sinisissä olevat kansanedustajat on valittu eduskuntaan vaalien aikaisina perussuomalaisina ja ovat mandaattiinsa ansainneet.

Viime vaaleissa äänet annettiin silloiselle puolueelle, jota johti Timo Soini. Vuosi sitten puolueen valtasi joku epämääräinen ryhmä, joka heitti puheenjohtajistosta kaikki muut ulos.

Siinä vaiheessa Siniset lähtivät omille teilleen. Se on aivan luonnollista. Yhtä luonnollista on se, etteivät muut halua olla Perussuomalaisten kanssa hallituksessa, koska eihän tuollaiseen ryhmään voi luottaa, joka toimii omassa puolueessa tuolla tavalla.

Kysyn teiltä Perussuomalsiset, jos seuraavassa puoluekokouksessa kommunistisesti ajattelevat valtaisivat puolueenne, pysyisittekö te puolueeessa ja vaatisitteko Halla-ahon ja kumppaneiden pysymistä puolueen edustajina?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Jos olisin perussuomalaisissa ja kommunistisesti ajattelevat äänestettäisiin puoluejohtoon, miettisin todella tarkkaan, että mikä on johtanut tähän tyytymättömyyteen, että kommunistisesti ajattelevilla olisi puolueessa parempi kannatus kuin perussuomalaisesti ajattelevilla omassa puolueessaan.

Olisin silti perussuomalaisissa kauden loppuun, koska suhteellinen vaalitapa suosii puoluetta ja henkilö hyötyy puolueen saamista äänistä.

Puolueesta loikkaamisen puolustajien mielestä vaaleissa tehdään vaalilupaukset ja sitten edustaja saa tehdä 4 vuotta mitä ikinä haluaa.

Sinisiin ei voi luottaa, kun eivät kestä puolueen sisäistä demokratiaa.

Hallitukseen ei voi luottaa, kun hallitussopimuksen osapuoli erotetaan tekosyyllä ja korvataan erotetun osapuolen osalla.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Hyvin mielenkiintoinen näkökulma ja selittää samalla perussuomalaisista paljon ellei jopa kaikkea.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #56

Lisään vielä, että puolueen vaihtaminen tapahtuisi tarvittaessa seuraavan vaalikampanjan aikana siis kauden päättyessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä kaikki nyt Sinisissä olevat kansanedustajat on valittu eduskuntaan vaalien aikaisina perussuomalaisina ja ovat mandaattiinsa ansainneet."

Ovat ansainneet ja loikattuaan puolueesta sen menettäneet. Tuolla ei olisi mitään merkitystä elleivät jatkaisi hallituksessa päättäjinä ja nimenomaan perussuomalaisten vaaliohjelman perusteella saaduilla äänillä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noinhan puolueloikkauksissa on yleensä käynyt ja tulee aina käymään. Tässä tapauksessa tapahtui vallanvaihdos puolueessa ja osa otti ja jätti.
Se miten vallanvaihdos vietiin läpi saattaa olla osa syynä eli itseaiheutettu joukkopako.
Etnonationalistit yrittivät kaapata puoluetta joka ei ollut henkisesti mukana. Saivat pyrrhoksen voiton.
Nyt jäljelle jäävät höpöttävät uudesta normaalista vaikka oma puolue on kaikkea muuta kuin normaali.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Itseasiassa puolueen nuorisojärjestöstä on erotettu muutamia ns. etnonationalisteja joiden toiminta koettiin liian radikaaliksi sen jälkeen, kun Halla-aho oli lähettänyt nuorisojärjestölle paimenkirjeen missä hän vaati mm. etnoradikalismin kitkemistä. Halla-aho on myös itse sanonut, että kannattaa näkemystä "avoimesta" suomalaisuudesta. Eli häntä on turha etnonationalistiksi kutsua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Turkkila nostaa lehdessään Taviota.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #37

Ja itseasiassa sinisten puheenjohtaja Sampo Terho vaikuttaa tämän tekstin mukaan enemmän etnonationalistilta kuin Halla-aho

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/sampo-ter...

"Sampo Terho vuonna 2007: Eurooppalaiset levisivät kuin luonnonvoima – Nyt rotu on vaarassa
Terho vaati Kanava-lehdessä ”laajamittaista arvokeskustelua” eurooppalaisia uhkaavasta kuolemasta."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

:)
Kun Halla-aho sorvaa puolueensa linjaa hallituskelpoiseksi, Terho kalastelee nyt persuista hatkat ottavia "etnonationalisteja" äänestämään sinisiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Halla-aho on myös itse sanonut, että kannattaa näkemystä "avoimesta" suomalaisuudesta. Eli häntä on turha etnonationalistiksi kutsua."

Halla-aho on sitten näköjään ottanut lusikan kauniiseen käteen ja ryhtynyt muokkaamaan puolueestaan hallituskelpoista.

Tämä ei kuitenkaan tiedä hyvää persujen tulevaisuudelle, sillä juuri nämä ns. "etnonationalistit" muodostavat kantavan voiman persuissa ja he ovat panneet toivonsa Halla-ahoon.

Nyt näyttää siltä että paitsi Soini, myös Halla-aho, on nyt luisumassa pois "etnonationalistiselta" linjalta.

"Etnonationalistit" ryhtyvät pian katselemaan muita vaihtoehtoja kuin persut ja se merkitsee persujen äänestäjäkunnan pienenemistä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää mistä tuo innostus tuolle "etnonationalismi" -termille on yhtäkkiä tullut? En oikein koskaan kuullutkaan termistä ennen tätä vuotta, ja yhtäkkiä joka toinen tuntuu Uudessa Suomessakin käyttävän sitä.

Ihan google-hauillakin selvittää että termin käyttö yleistynyt lähinnä tänä vuonna Suomessa, ja oletan että liittynyt tuohon Awakening konferenssiin (Youtuben kautta mielenkiinnosta katsoin osan siitä että saisi selvyyttä mistä nyt vouhotetaan.. ei tuo Tiina Wiikin/Junes Lokan kannattama homma taida oikein ottaa tulta kylläkään). Sen jälkeen Tuukka Kuru toi termin esille taas joskus kuukausi sitten - väitti että hänet erotettiin puolueesta etnonationalismin takia. Tätä vuotta ennen termi useimmille suomalaisille liki tuntumaton.

Jännän nopeasti termi on todella monen käyttämä, vaikkei juuri kukaan aikaisemmin sitä käyttänyt. Yhtäkkiä keksitty esim. että se on kiva termi esim. perussuomalaisia vastaan - joko heissä on sitä liikaa tai liian vähän. En muista että vaikkapa tässä blogissa termiä käyttävät Sini tai Vihavainen olisivat koko termiä käyttäneet ennen tätä vuotta - voin olla toki väärässäkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

etnonationalismi = maahanmuuttokriittisyys = rasismi

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #52

etnonationalismi = maahanmuuttokriittisyys = rasismi= Hitler= kaasukammiot= polttoroviot.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

Vihavainen:
"Nyt näyttää siltä että paitsi Soini, myös Halla-aho, on nyt luisumassa pois "etnonationalistiselta" linjalta."

************************************

Soinikin ollut tuollainen "etnonationalisti" vai? Ja ilmeisesti sitten myös Tiina Elovaara samalla logiikalla. Nyt täytyy myöntää että menee aavistuksen mystiseksi, vaikka toki termillä on wikipedia-sivukin:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Etnonationalismi

"Suomessa etnonationalismia esiintyy lähinnä suomenruotsalaisten ja saamelaisten keskuudessa. "

***********************************************************
Vihavainen:
""etnonationalismi = maahanmuuttokriittisyys = rasismi"

Huh, huh. En kyllä ole yhtä rohkea/outo/paha-termi-tähän että lähtisin nyt suoraan yleistämään useimpia esim. saamelaisia rasisteiksi, mutta meitä on moneksi. Onkohan termien ymmärtäminen vähän sekaisin johtuen siitä että harva on koko termistä kuullutkaan ennen tätä vuotta ;) Taitaapi olla että ihmiset ymmärtävät saman termin taas hyvin hyvin eri tavoin sekoittaen pakkaa täysin.
Se muuten että kritisoi maahanmuuttopolitiikkaa ei tee rasistiksi - sinulla on pahoja ennakkoluuloja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen ja sinisten kiistelyä on mukava seurata, tapelkaa ja vihatkaa toisianne lisää, sillä se on hauskaa ja viihdyttävää luettavaa.

Se hyvä puoli kummankin puolueen toimissa on, että kummankaan kannatus ei mihinkään enää nouse, ja molemmat ova kansalaisten silmissä täysin mahdottomia äänestää.

Lisää kinaa ja toraa vaan, niin pääsemme pikkuhiljaa molemmista eroon. :)

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Tiina, ystävä hyvä, olen itsekin huolissani pesemättömästä pyykistä mutta pidän periaatteena että annetaan positiivista palautetta. Sinulla on positiivinen tahto. Arvostan sitä. On ilahduttavaa lukea tuon tuosta kansanedustajan blogauksia jossa on hyvää tahtoa ilman ennakkoehtoja. En pistä pahakseni.

Ehdotan - ihan vain ehdotan, en käske tai huuda - että nöyryydestä voi olla apua. On päivänselvää että sinua on kohdeltu asiattomasti verkossa, mutta harvoin riidassa on vain viaton ja syyllinen osapuoli kun tarpeeksi kaivetaan. Ja vaikka olisikin, se ei ole este rakentavalle asenteelle. Mielestäni hieman ylireagoit aiemmin ja ehkäpä jätit noteeraamatta pari omaa tyylivirhettäsi. Jos näitä hieman pohdit avoimesti, se ei ole kumarrus persuille vaan ainoastaan kädenojennus rakentavalle keskustelun jatkolle.

Jos ei ketään muuta niin tässä yksi henkilö joka lupaa pitää puoltasi aina kun ajat puhdasta ilmapiiriä. En äänestä, en liity puolueeseen, mutta liityn poliittisen keskustelun tervehdytykseen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hienosti kirjoitettu, peukku!

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Hyvin Kyuu kirjoitti - rakentavasti - niin tai näin ei kans.edust.kaikkea tarvitse tarpeettomasti sietää "sodassa on vain häviäjiä".

Onko olemassa yhtä ainoaa oikeaa totuutta mitä poliittisissa ympyröissä tapahtuu "omissakin joukoissa" ?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Suomalaiset ovat kansaa, jolle rehellisyys arvona on hyvin tärkeää. Jotkut ihmiset kokevat aika syvää närää siitä, että kansallisessa televisiossa mennään esittelemään jotain omaa aavistusta faktana vailla oikeaa totuuspohjaa. En voi hirveästi syyttää ihmisiä, jotka ottavat itseensä tällaisista lausunnoista. Äänestäjillä on oikeus ja ehkä jopa velvollisuus kritiikkiin. Toki jossain vaiheessa olisi järkevää jo oman itsenkin kannalta mennä eteenpäin.

Oli tämä nykyinen tilanne sitten mikä tahansa, ainakin itselleni on jo todella suuri itsetutkiskelun paikka siinä, jos tietämättömyyttäni puhun lööperiä televisiossa tai jossain muualla. Tahallista valehtelua äänestäjilleni en puolestaan voisi ikinä antaa itselleni anteeksi.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

"Puolue ei korjaa omia ongelmiaan ja sisäistä luottamuspulaansa vaan kohdistaa jatkuvan hyökkäyksen muihin sekä kieltää omat ongelmansa"
- Asia on juuri näin.
T:
Ps:n Ex-piirijohtaja.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Juu, kuulostaa osuvalta kuvaukselta. Sinisistä.

Onneksi Halla-aho osasi jo heti viime kesänä todeta, että Perussuomalaiset keskittyvät omaan tekemiseensä. Hassua, että vielä näin melkein vuotta myöhemmin myös ex-persut keskittyvät Perussuomalaisten (kuviteltuihin) tekemisiin :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitäs itse teet sinisiä täällä haukkumassa. Hah hah.
Persut tykkää päästään suustaan näitä vekkulatalon lattialuukkuja.
Huhtasaari on tehnyt siitä valtakuntatasoista slapstickkiä.
Ongelma on vaan että tavallisille ihmisille tulee epävarma olo oikeasta ja väärästä, rehellisyydestä ja totuudellisuudesta, siis pohjimmiltaan suomalaisuudesta. Persut käyttäytyy pikkunaruttajahuijarimaisesti ja kuitenkin heillä on kokonainen puolue takanaan ja kuitenkin puolue nostaa heidät esikuvan asemaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Tiina hyvä. Vihjailit aikoinaan A-Studiossa, että puoluekokouksessa esitettiin natsitervehdyksiä. Nyt jälleen olet vihjailulinjalla. Se että sinä vihjailet ikäviä, ja sen jälkeen närkästyt saamastasi palautteesta kertoo paljon sinusta.

Niin kauan kuin vihjailet näinkin vakavalla asialla, saat varmasti palautetta. Palautteen saaminen riippuu täysin sinusta: annat vihjailujen sijaan selvän vastauksen, eikö niin?

Esitän sinulle yksinkertaisen kysymyksen:
Esitettiinkö perussuomalaisten puoluekokouksessa natsitervehdyksiä? Kyllä vai ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ymmärtäähän sen toisaalta, että persut tästä kauhistuivat, hehän ovat kunnostautuneet nimenomaan ihmisläheisenä ja eri kulttuureja kunnioittavana puolueena

Siinä suhteessa se oli törkeä väite, sillä miten kukaan voi liittää perussuomailiseen puolueeseen noin hirvittävän asian.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on aina yhtä huvittavaa, kun persut puhuvat ihmisvihasta, eipä tuosta enää huumori voi parantua.

On nuo persut uskomattomia

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petteri. Teemme mielikuvaharjoituksen: yritä löytää rakkautta ja myötätuntoa sydämestäsi))) kokeile miten hyvältä se tuntuu..))) no niin...silmät kiinni...ja sitten auki. Pari kertaa vedä henkeä ja näin. Siitä tulee 12 tunnin hyvä olo))))

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Täytyy sanoa, että tästä kirjoituksesta en ulkopuolisena lukijana ottanut mitään tolkkua. Pelkkää epämääräistä vihjailua ja kiertelyä ja kaartelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Viesti oli selvä. Persutrollit yhä pommittavat Elovaaraa yhdestä lausunnosta.
Elovaaran mielestä pitäisi liikkua eteenpäin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Natsitervehdyksellä on sen verran huono maine, että ymmärrän kyllä pommituksen, jos syyte oli perusteeton. Jos joku syyttäisi minua julkisesta natsitervehdyksestä, niin kyllä minäkin aika paljon pommittaisin yrittäessäni saada syyttäjää perumaan puheitaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Huhtasaaren plagiointi-casessa sanoin Lauralle, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää ja sitä saa mitä tilaa.

Samat sanat Tiinalle.

Jopa persuja normaalisti karsastavat politiikantoimittajat kirjoittivat, ettei siellä puoluekokouksessa mitään käsimerkkejä näytetty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kun joku muu kuin persu tekee mokan persuja kohtaan, niin siitä sitten muistutetaan aina ja maailman tappiin asti.

Sitten kun joku muistuttelee lukemattomista persujen mokista, niin persut aina kommentoivat, että miksi aina muistellaan vanhoja :)

Tää on sitä perussuomalaista uutta normaalia, jota ei ymmärrä kukaan muu kuin vannoutunut persu.

Harri Mulari

Kukaan täyspäinen ei jää puolueeseen, jonka varapuheenjohtajaksi jäsenistö valitsee maahanmuuttovastaisessa kiimassaan Teuvo Hakkaraisen. Kertoo jäsenistöstä kaiken oleellisen.

Siniset toki ovat törppöjä koko sakki ja Elovaara etenkin. Mitä hemmettiä tolla kuuluttamallaan arvopohjalla on alkujaankaan persuissa tehnyt? Soinista ei viitti sanoa mitään muuta, kuin että sai henkilökohtaisen hillotolppansa ostamalla mainostoimistosta sloganit ja äänet rasismilla. Miten sä Tiina voit olla noin tyhmä, ettet tätä nähnyt? Persujen ainoa kannatusta nostanut juttu Vistbackan yhden hengen eduskuntaryhmän jälkeen on ollut muukalaisvihamielisyys Halmeesta alkaen. Halme toki sentään oli rehellinen rasisti sortumatta kiertoilmaisuihin (kts. roturealisti, maahanmuuttokriitiikko).

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Täyspäisyyden puutteen vuoksiko sinä lähdit vihreistä?

Harri Mulari

@97 joo, en itse ollut tarpeeksi täyspäinen.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Piti vähän tonkia, kun ohitin tämän natsitervehdysjutun lähinnä meh-asenteella.

1. Eli kerroit kokouksessa esiintyneistä natsitervehdyksistä.

Nyt on kaksi mahdollisuutta...

2a. Sinulla on jotain todisteita tai todistajia noille natsitervehdyksille. Jos niitä löytyy, persut joutuvat naurunalaiseksi ja heidän suosio laskee.

2b. Sinulla ei ole mitään todisteita ja kukaan ei voi todistaa, että kokouksessa esiintyi natsitervehdyksiä, jolloin sinut nähdään yleisesti valehtelijana ja persut saavat vain ilmaista mainosta ja sinä menetät luotettavuutesi.

Toivoisin, että tuo 2a tapahtuisi, koska muut juttusi kuulostavat ihan järkeviltä, mutta eikös tuosta ole jo aika pitkä aika ja koska mitään todisteita ei ole, niin joudut ainakin omalleni poliitikkojen pitkälle listalle epäluotettavista henkilöistä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tiina))) elä jatka ennee...männee pahemmaksi))) jäit jo kerran kiini. Ihmiset olisi unohtanut tämän jutun.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lisää persuja ja sinisiä tappelemaan ja kertomaan totuuksia!

Hauskaa kun kaksi pikkupuoluetta kisailee.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tässä alkaa olla lähes vuosi tuosta veret seisauttavasta puoluekokouksesta.

Yksi asia on yhä vailla vastausta...

Eli masinoitiinko kokoukseen paikan päälle keinotekoinen enemmistö, jonka voimin entinen johto kokonaisuudessaan syöstiin vallasta vai oliko sen aikaisessa PS:ssa oikeasti puolueen enemmistö ns. nuivia?

Toivoisin Elovaaran ottavan kantaa kysymykseeni.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eli masinoitiinko kokoukseen paikan päälle keinotekoinen enemmistö"

Eli voisiko olla niin että enemmistö perussuomalaisista olisi vieläkin Timo Soinin kannattajia ja Halla-aholla ei olisikaan kuin keinotekoinen kannatus? Jos näin olisi niin eikö se näkyisi sinisten kannatuksessa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Elovaara: "Ei voi kuin ihmetellä miten vähän kykyä itsekritiikkiin tai eteenpäin menemiseen näillä ihmisillä on".
Niin, sanopa muuta. Siksi sitä kykyä kannattaisi kehittää myös Sinisen Tulevaisuuden parissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kellään ei ole käynyt mielessä että puolue hajosi myös siksi että se on epäselvä suhteessaan Kremliin.
Halla-aholaiset eivät välttele putinohjattua oikeistokapinaa. Päinvastoin.

Jyrki Åland

Ei muuta kuin onnea ja menestystä Tiina. Sitä nimittäin tarvitset. Varmasti on sanomattakin selvää, että jos hyökkää omiaan vastaan, niin saa kaikkien vihat päälle ja niin siinä sitten kävi.

"Kun tulet köytesi päähän, solmi siihen solmu ja pidä kiinni." F.D Roosevelt

Oikein mukavaa loppukautta

Toimituksen poiminnat