TiinaElovaara Life. Laughs. Sports. Politics. Justice.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvä veli -verkosto

Nissisen viimeinen palvelus

“Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, minä en sitä silloin ajatellut” sanoi Matti Nissinen oikeudelle kun häntä syytettiin virkarikoksesta ostettuaan koulutuspalveluja veljensä yrityksestä vuosina 2010-2015.

Sipilän tie miljonääriksi valtion tuilla ja hyvillä veljillä, osa 2

Jääskeläisen lähdettyä myös Yle on rohkaistunut tutkimaan Sipilän liiketoimia. Tämän päiväiset artikkelit ova pöyristyttäviä. - Sipilä ja hyvät veljet ovat saaneet noin 30 miljoonaa tukia. Ylen artikkelit kuvaavat tapahtumien kulkua loistavasti, suosittelen kaikkia lukemaan seuraavat:

Juha Sipilä uskoi pumppuhammasharjaan ja puukaasuttimeen – näin eteni ura enkelisijoittajana

https://yle.fi/uutiset/3-9656605

Sitralta Sipilälle – näin valtion rahastosta tulee yksityinen

https://yle.fi/uutiset/3-9666346

Sipilän tie miljonääriksi valtion tuilla ja hyvillä veljillä

Toimittaja Jarno Liski on tehnyt ansiokasta tutkivaa journalismia Sipilän yritystoimista Seura-lehdelle. Tänään ilmestyneessä artikkelissa kerrotaan lukuisista liiketoimista, joissa Sipilän verkosto on toiminut käyttäen hyväkseen hämmästyttävän hyvää ajoitusta ja erilaisia yritystukia. Ei ihme ettei yritystuille tehdä mitään muutoksia lupauksista ja kritiikistä huolimatta.

Sata tarinaa korruptiosta räjäytystyömailla

Tukesin ylitarkastaja Timo Kukkola tuo esille Tukesin verkkolehdessä ”100 tarinaa turvallisuudesta” jutussaan "Räjähdevarasto naapurina, apua!", miten räjäytystyömaiden lupakäsittely toimii. Silti Tukes ja myös Kukkola itse eivät noudata lain velvoitteita lupien suhteen, vaan jopa antavat räjäytystyömaiden lähialueiden asukkaille täysin väärää tietoa, eivätkä sitä oikeaa, mitä tähänkin juttuun on kirjoitettu. http://verkkolehti.tukes.fi/rajahdevarasto-naapurina-apua/#

Hyvä veli verkosto voimissaan

Näin sitä rahaa tehdään kavereille. Saman selvityksen olisi saanut oppilastyönä tai virkamiestyönä yksinkertaisella kyselylyllä.

 

Esko Aho selvityshenkilöksi Varsinais-Suomen positiiviseen rakennemuutostilanteeseen

Työ- ja elinkeinoministeriö  22.3.2017 17.00 
TIEDOTE

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on pyytänyt entisen pääministerin Esko Ahon selvityshenkilöksi, jonka tehtävänä on selvittää meriklusteriin ja autoteollisuuteen liittyvää ns. positiivista rakennemuutosta.

Skandaalien sarja katkaistaan äänestämällä toisin

Vantaalla on tänäkin vuonna paljastunut useita poliittisen johdon siunaamia väärinkäytöksiä kaupunginyhtiöissä.

Ensin oli Myyrmäen Urheilutalon 'pienten sähkökorjausten'  tilaaminen kaupungin omien kilpailutussääntöjen vastaisesti peräti 850.000 euron arvosta yhdeltä sähköyhtiöltä (jonka toimitusjohtaja satttuu olemaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan kaveri).

Sitten tuli Vantaan Kehäyhtiöiden sotku, jossa tutkittiin mm. perusteetonta laskutusta sekä piilotukea bussiyhtiölle.

Kauppoja ja suhmurointia

Liiketoiminnassa verkostoitumisen merkitystä ei voi korostaa liikaa. Verkostot alkavat muodostua jo hiekkalaatikolla, tai viimeistään yhteisissä opinahjoissa. Verkostoissa nautitaan keskinäistä luottamusta, koska palveluksia on tehty vuosien mittaan puolin ja toisin. Kun verkosto on riittävän laaja ja aktiivinen, kaupanteko sujuu helpommin, kuin ilman olemassaolevaa verkostoa. Eikä siinä ole mitään väärää, koska kaikki osapuolet hyötyvät ja business sujuu puolin ja toisin.

Vapaamuurareita kansakunnan kaapin päällä. Osa II

Vapaamuurareita, joita Kansallisbiografia ei mainitse vapaamuurareiksi:

Tämän luettelon keskeinen lähde on:

 Luettelo Suomen vapaamuurareista. Kustannusosakeyhtiö Vasara. Helsinki 1933, 45 s.; luettavissa

Genealogia.fi –sivustolla: http://www.genealogia.fi/hakem/vapaamuurarit1933s.htm (lyh. LSVM)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä